SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İLE İLGİLİ HABERLER

Dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi" yayınlandı

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı'nın (BCFN) The Economist Intelligence Unit (EIU) işbirliğiyle hayata geçirdiği Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2018 verileri açıklandı. Dünya nüfusunun beşte...

İklim değişikliği, gıda güvencesi ve eğitim

İklim değişikliği sorununun, küresel gıda güvencesi için temel ve giderek artan bir tehdit oluşturduğu, dolayısı ile insan ve toplum yaşam şeklini önemli düzeyde etkileyecek bir boyutta olduğu...

“Dijitalleşme kurumsal stratejinin bir parçası olmalı”

Siemens Tedarik Zinciri Direktörü ve Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği (TEDAR) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Günal, dijitalleşmenin tedarik zinciri yönetimi için olmazsa olmaz olduğunu belirterek...

Sürdürülebilir Gıda Eki

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Dünya Gıda Dergisi işbirliği ile hazırlanacak olan Sürdürülebilir Gıda Eki, gıdanın geleceği için bütünsel bir yaklaşımla sektör ve sektör paydaşlarına öncülük etmeyi...

Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'na geri sayım başladı

Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu için geri sayım başladı.

Kalite ve Sürdürülebilirlik, Anadolu Efes için vazgeçilmez iki öncelik

Anadolu Efes Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Gani Küçükkömürcü, “Anadolu Efes’te bizim için vazgeçilmez iki öncelikten biri kalite diğeri ise sürdürülebilirlik” dedi.

Gıdanın sürdürülebilir geleceği İstanbul’da konuşulacak

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası–TUGİS’in öncülüğünde gerçekleşecek konferans, bu yıl da gıda sektörünün önde gelen isimlerini ve otoriteleri...

 Sürdürülebilir balıkçılığın sorunları ve çözüm önerileri

FAO Akdeniz havzasındaki canlı sucul kaynakların 550'sinin aşırı avlandığını, yüzde 35'inin tükenmek üzere olduğunu ve ancak yüzde 15'inin güvende olduğunu açıklamaktadır.

Sürdürülebilir gıda için sürdürülebilir toprak yönetimi

“Sürdürülebilir Toprak Yönetimi, üretken ve sağlıklı topraktır” diye konuşan Prof. Dr. Günay Erpul, sağlıklı bir toprakta sağlıklı gıda temin edilebileceğini belirterek sağlıklı toprakların; karbon...

“Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi'nden üreticilere eğitim

Birçok uluslararası kuruluş tarafından desteklenen programa Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ev sahipliği yapıyor.

Sürdürülebilirlik ile gelen büyüme

Sürdürülebilir tarım projelerinin gelişimi için tüm dünyada çiftçilere destek veren Barilla, 2016’da sürdürülebilir buğday alımını yüzde 30 arttırdı. Grup, 2010'dan bu yana yürüttüğü çalışmalar...

Gıdanın geleceği bu konferansta ele alınacak

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Sürdürülebilir Gıda Konferansı” gıda sistemlerinde küresel uygulamaları ve trendleri, kamu politikalarını, sorumlu üretim, değişen tüketici ve sorumlu pazarlama...

Metro Toptancı Market, 2016 Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı

Metro Toptancı Market, tüm iş süreçlerinde mükemmeli ararken vazgeçmediği sürdürülebilirlik konularını anlattığı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

CHEP sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor

CHEP, ekipmanlarının üretiminde kullanılan kerestelerin tamamına yakınını, uzun denetimler sonucu verilen ve dünyanın en saygın orman sertifikasyon sistemleri olarak kabul edilen Orman...

“Gençler ve kadınların güçlendirilmesi konularına eğilmemiz gerekiyor”

Unilever, sürdürülebilirliği işinin merkezine koyarak hayata geçirdiği ‘Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı’ doğrultusunda kaydettiği ilerlemeyi duyurmak, aynı zamanda ekosistemindeki etkiyi...

Yenilenebilir enerji için bir rekor yılı daha

REN21 (Renewable Energy Policy Network for the 21st Century), Yenilenebilir Enerji 2017: Küresel Durum Raporu’nu yayınladı.