SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İLE İLGİLİ HABERLER

Ziraat Bankası sürdürülebilirlik raporu yayımlandı

Ziraat Bankası 2018 yılı sürdürülebilirlik raporunu, çevre ile duyarlılığı artırmak amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesi yayımladı.

Yüksek gastronomi gıdaları daha fazla geri dönüştürür

Bugün artık birçok büyük şef, yemek pişirirken israfı azaltmak için sıfır atığı savunuyor.

Aromsa ilk sürüdürülebilirlik raporunu yayımladı

Türkiye’nin aroma ve sos üretiminde lider şirketi olan ve aynı zamanda dünyanın en beğenilen markaları için yenilikçi lezzetler tasarlayan Aromsa, öncü konumunun getirdiği sorumlulukla çevresel...

Toprak varsa çay da var

Sürdürülebilir çay tarımının temelini oluşturan toprak sağlığının korunması amacıyla TEMA Vakfı ve Doğuş Çay iş birliği ile 2016 yılında dünyanın sayılı çay üretim merkezlerinden biri olan Rize’de...

Sürdürülebilir tarım ve gıda için acil çağrı

Üniversite, geleneği ve tanımı gereği, kamu yararı için bilgiyi arayan, üreten, ileten ve yayan özerk bir öğretim ve araştırma merkezidir. Üniversite, ait olduğu toplum ve dünyaya bilimsel açıdan...

Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri'nin 2018 yılı kazananları açıklandı

Dünyada gıda ve beslenmeye ilişkin sorunları analiz etmek ve somut çözüm önerileri geliştirmek amacıyla kurulan Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı’nın (BCFN), Thomson Reuters Vakfı ile birlikte...

Dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi" yayınlandı

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı'nın (BCFN) The Economist Intelligence Unit (EIU) işbirliğiyle hayata geçirdiği Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2018 verileri açıklandı. Dünya nüfusunun beşte...

İklim değişikliği, gıda güvencesi ve eğitim

İklim değişikliği sorununun, küresel gıda güvencesi için temel ve giderek artan bir tehdit oluşturduğu, dolayısı ile insan ve toplum yaşam şeklini önemli düzeyde etkileyecek bir boyutta olduğu...

“Dijitalleşme kurumsal stratejinin bir parçası olmalı”

Siemens Tedarik Zinciri Direktörü ve Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği (TEDAR) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Günal, dijitalleşmenin tedarik zinciri yönetimi için olmazsa olmaz olduğunu belirterek...

Sürdürülebilir Gıda Eki

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Dünya Gıda Dergisi işbirliği ile hazırlanacak olan Sürdürülebilir Gıda Eki, gıdanın geleceği için bütünsel bir yaklaşımla sektör ve sektör paydaşlarına öncülük etmeyi...

Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'na geri sayım başladı

Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu için geri sayım başladı.

Kalite ve Sürdürülebilirlik, Anadolu Efes için vazgeçilmez iki öncelik

Anadolu Efes Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Gani Küçükkömürcü, “Anadolu Efes’te bizim için vazgeçilmez iki öncelikten biri kalite diğeri ise sürdürülebilirlik” dedi.

Gıdanın sürdürülebilir geleceği İstanbul’da konuşulacak

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası–TUGİS’in öncülüğünde gerçekleşecek konferans, bu yıl da gıda sektörünün önde gelen isimlerini ve otoriteleri...

 Sürdürülebilir balıkçılığın sorunları ve çözüm önerileri

FAO Akdeniz havzasındaki canlı sucul kaynakların 550'sinin aşırı avlandığını, yüzde 35'inin tükenmek üzere olduğunu ve ancak yüzde 15'inin güvende olduğunu açıklamaktadır.

Sürdürülebilir gıda için sürdürülebilir toprak yönetimi

“Sürdürülebilir Toprak Yönetimi, üretken ve sağlıklı topraktır” diye konuşan Prof. Dr. Günay Erpul, sağlıklı bir toprakta sağlıklı gıda temin edilebileceğini belirterek sağlıklı toprakların; karbon...

“Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi'nden üreticilere eğitim

Birçok uluslararası kuruluş tarafından desteklenen programa Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ev sahipliği yapıyor.