SÜT İLE İLGİLİ HABERLER

Olmadık Kahveler Atölyesi’nde 29 farklı olmadık kahve

Füzyonun kelime anlamıyla “birleşme-karışma”ya karşılık geldiğini ev miksoloji” olarak da anıldığını söyleyen Olmadık Kahveler Atölyesi Kurucusu Seçkin Canan, bu yaklaşımın farklı mutfak...

Tetra Pak aseptik ambalajla güvenli süt yanınızda

Dünyanın önde gelen gıda işleme ve ambalaj çözümleri şirketi Tetra Pak, müşterileri ve tedarikçileri ile yakın çalışarak her gün yüz milyonlarca insanın ihtiyaçlarını karşılayan güvenli, yenilikçi...

Bir partikül mühendisliği yöntemi olarak aglomerasyon

Toz ürünlerin tüketici gözünde kalitesini belirleyen faktörlerden biri ürünün suya katıldığında topak oluşturmadan ve hafif bir karıştırmayla çabucak çözünmesidir.

Hangi süt ürünlerini ne kadar tüketmeliyiz?

Süt ürünleri önemli bir kalori kaynağı olmasının yanında vücuda tokluk hissi vererek kilo kontrolünün sağlanmasında önemli bir etkendir.

GGD gıda kaybına yol açan tüketici algılarını ve davranışlarını araştırdı

Tüketicilerin yüzde 72’si etiketlerde bulunan son tüketim tarihi (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) farkını bilmediği için tüketilebilir gıdayı çöpe attığını ifade ediyor....

Özgünlük, tağşiş ve gıda güvenliği

Finansal ya da ekonomik kazanç amacıyla üreticiler gıda sahtekarlığı yapmaktadırlar. Üreticiler içerikleri değiştirerek ve etiketlere yanlış veya eksik bilgi vererek gıda sahtekarlığı...

Hayvansal Protein mi? Bitkisel Protein mi? Yoksa Süt proteini mi?

Proteinler vücudumuzdaki kas, kemik gibi tüm hücrelerin yapıtaşıdır, enzimlerin ve hormonların oluşmasında görev alırlar, immün sistemdeki yapıları (antikorları) oluştururlar ve bu nedenle de...

Küresel gıda fiyatlarında süt çıkışı

Küresel gıda fiyatları, FAO Gıda Fiyat Endeksi’nin önceki aydan yüzde 1.7’lik artış ve biraz da süt fiyatlarındaki keskin çıkışın etkisiyle ortalama 167.5 puan kaydederek Şubat ayına yükselişle...

“Artizan süt ürünleri eğer bilinçli bir şekilde yapılıyorsa güvenlidir”

Son dönemde ev yapımı ürünlere ilgi artmasından yola çıkarak süt ürünleri üretimi eğitimi veren atölyeler düzenleyen Öznur Apaydın Arıkan, ev yapımı peynir üretiminde hijyen ve sanitasyon...

Yeni Nesil Kahvaltı Süt ve Süt Ürünleri

Hızlı ve yoğun yaşam tarzımız, beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmekte, bu durum da daha pratik tüketeceğimiz besinlere bizi yönlendirmektedir. Günün en önemli öğünü olan kahvaltı için bu besin...

“Gulfood İnovasyon Ödülü” Pınar Choco Labneh’e

Türkiye’nin yanı sıra Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin de lider ve öncü gıda markası Pınar, kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü Pınar Choco Labneh ile “En Yenilikçi Süt Ürünleri” kategorisinde 2019...

“Yumurta, en önemli protein kaynağıdır”

Beslenme programlarında kaliteli protein olarak nitelendirebileceğimiz süt ve süt ürünleri, kırmızı et, balık, yumurta ve kurubaklagil çeşitlerinin mutlaka yer almasını önerdiklerini söyleyen...

Türk su ürünleri ve hayvansal mamulleri Ortadoğu sofralarını süsleyecek

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, Ortadoğu pazarını radarına aldı. Ortadoğu sofralarını Türk su ürünleri ve hayvansal mamulleri süsleyecek.

Prebiyotik inulin ve oligofruktoz ile sağlıklı bağırsaklar

Bebekler, çocuklar ve ergenlerin tükettiği gıdada, prebiyotik inülin ve oligofruktoz, bağırsak hareketlerini düzenlemek, kilo yönetimini desteklemek ve kalın bağırsakta bifidobakterileri selektif...

Su ürünleri sektörüne 2 milyar dolar ihracat hedefi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli yıllık 1 milyar dolar ihracat potansiyeline ulaşan Su Ürünleri sektörüne yakaladıkları başarıdan dolayı teşekkür ederken, 2 milyar dolarlık yeni ihracat...

Caffé Nero, yeni lezzetleriyle sonbahara merhaba dedi

Caffé Nero’nun benzersiz espresso’sunu süt ve kadifemsi süt köpüğüyle buluşturan Flat White, yumuşak içimiyle damakları şenlendirirken, misafirlerin gün içinde keyifli bir kahve molası vermelerini...