TARIM İLE İLGİLİ HABERLER

Sürdürülebilir tarıma geçiş büyük fırsat getiriyor

Dünyanın sağlıklı ve erişilebilir gıda talebinin karşılanabilmesinin tek yolunun sürdürülebilir tarıma geçmek olduğunu ifade eden İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Genel Sekreteri...

Tarımsal alanının yüzde 12si yapay zeka teknolojileriyle takip edilebilecek

Dijital tarım teknolojilerinin kullanımının artışı için bu teknolojilerin yerelleşmesinin önemli olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini belirten Doktar’ın kurucu ortağı Dr. Selim Uçer, üreticinin...

“Ay çekirdeğinde kalite düştü”

Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) 12. Genel Kurulu’nu Antalya’da düzenlediği kongre ile gerçekleştirdi.

“Kısa vadeli çözümler tarımı bitirir”

İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi İktisat Teorisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Tunç, tarım sektörünün stratejik önemi olan bir sektör olduğunu belirterek piyasayı düzenlemek...

Neyi, nasıl yiyeceğizi konuşmaktan üretimi unuttuk

Gündemin dünyada ve Türkiye’de son dönem üretme yerine tüketim odaklı olduğunu dile getiren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, bu durumla birlikte üretici aleyhine...

"Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz"

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru: "Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz."

“Stratejik ürün buğdayda acil önlem alınmalı”

“Türkiye’de buğdayın yurt içi kullanımı 2016/17 döneminde 18.756 bin ton, gıda olarak tüketimi 14.490 bin ton, tohumluk olarak kullanımı 1.381 bin ton, yemlik olarak kullanımı 2.305 bin ton, kayıp...

Bu yıl bakliyat üreticisinin yüzü bir nebze güldü

Geçen seneye göre nohut fiyatının yaklaşık yüzde 35 düştüğünü belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Kırmızı mercimekte ciddi bir fiyat artışı olmadı. Yeşil mercimek fiyatı, aynı...

Growtech 120 ülkeden ziyaretçiyle rekor kırdı

Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, 2019 yılında, 27-30 Kasım tarihleri arasında Antalya Expo Center’da 19.kez gerçekleştirileceğini duyurdu....

Çok fazla ürün değil, değerli ürün üretmeliyiz

EİB’de düzenlenen toplantıda, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyelerine mevcut ekonomik durum ve 2019 öngörüleri ile ilgili sunum yapan Alkin, “Fırtına geliyor. Yapacak bir şey yok ama bu...

Dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi" yayınlandı

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı'nın (BCFN) The Economist Intelligence Unit (EIU) işbirliğiyle hayata geçirdiği Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2018 verileri açıklandı. Dünya nüfusunun beşte...

İklim değişikliği, gıda güvencesi ve eğitim

İklim değişikliği sorununun, küresel gıda güvencesi için temel ve giderek artan bir tehdit oluşturduğu, dolayısı ile insan ve toplum yaşam şeklini önemli düzeyde etkileyecek bir boyutta olduğu...

Küresel ısınma düzeyini sınırlandırmak için hala çok geç değil

Küresel ısınma düzeyini 1.5 °C’de sınırlandırmanın hala olası olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Türkeş, ancak bunun kolay olmayacağını söyledi. Buna göre, 2030 yılına kadar 2010 yılına göre insan...

Akıllı teknolojilerle Türkiye'de zeytincilik yükseliyor

Son yıllardaki teknolojik gelişmelerle birlikte, zeytin üretiminde verimlilik hızla artıyor. Ve bu alanda yapılan yatırımlar fazlalaşıyor. Bu anlamda zeytin üretiminde sürekliliği sağlamanın tek...

“Türkiye, ekoturizm konusunda potansiyel bir cennet”

Başkent Üniversitesi Sürdürülebilir Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazmiye Erdoğan, ekoturizmin planlamasında yerel katılımın oldukça önemli olduğunu belirtti.

Bitkisel hastalıklarla nasıl mücadele edilir?

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, önemli oranda kalite ve ürün kaybına yol açan bitkisel hastalıklarla mücadelede işin kolayına kaçarak kontrolsüz kimyasal mücadeleye...