TARIM İLE İLGİLİ HABERLER

"Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz"

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru: "Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz."

“Stratejik ürün buğdayda acil önlem alınmalı”

“Türkiye’de buğdayın yurt içi kullanımı 2016/17 döneminde 18.756 bin ton, gıda olarak tüketimi 14.490 bin ton, tohumluk olarak kullanımı 1.381 bin ton, yemlik olarak kullanımı 2.305 bin ton, kayıp...

Bu yıl bakliyat üreticisinin yüzü bir nebze güldü

Geçen seneye göre nohut fiyatının yaklaşık yüzde 35 düştüğünü belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Kırmızı mercimekte ciddi bir fiyat artışı olmadı. Yeşil mercimek fiyatı, aynı...

Growtech 120 ülkeden ziyaretçiyle rekor kırdı

Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, 2019 yılında, 27-30 Kasım tarihleri arasında Antalya Expo Center’da 19.kez gerçekleştirileceğini duyurdu....

Çok fazla ürün değil, değerli ürün üretmeliyiz

EİB’de düzenlenen toplantıda, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyelerine mevcut ekonomik durum ve 2019 öngörüleri ile ilgili sunum yapan Alkin, “Fırtına geliyor. Yapacak bir şey yok ama bu...

Dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi" yayınlandı

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı'nın (BCFN) The Economist Intelligence Unit (EIU) işbirliğiyle hayata geçirdiği Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2018 verileri açıklandı. Dünya nüfusunun beşte...

İklim değişikliği, gıda güvencesi ve eğitim

İklim değişikliği sorununun, küresel gıda güvencesi için temel ve giderek artan bir tehdit oluşturduğu, dolayısı ile insan ve toplum yaşam şeklini önemli düzeyde etkileyecek bir boyutta olduğu...

Küresel ısınma düzeyini sınırlandırmak için hala çok geç değil

Küresel ısınma düzeyini 1.5 °C’de sınırlandırmanın hala olası olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Türkeş, ancak bunun kolay olmayacağını söyledi. Buna göre, 2030 yılına kadar 2010 yılına göre insan...

Akıllı teknolojilerle Türkiye'de zeytincilik yükseliyor

Son yıllardaki teknolojik gelişmelerle birlikte, zeytin üretiminde verimlilik hızla artıyor. Ve bu alanda yapılan yatırımlar fazlalaşıyor. Bu anlamda zeytin üretiminde sürekliliği sağlamanın tek...

“Türkiye, ekoturizm konusunda potansiyel bir cennet”

Başkent Üniversitesi Sürdürülebilir Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazmiye Erdoğan, ekoturizmin planlamasında yerel katılımın oldukça önemli olduğunu belirtti.

Bitkisel hastalıklarla nasıl mücadele edilir?

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, önemli oranda kalite ve ürün kaybına yol açan bitkisel hastalıklarla mücadelede işin kolayına kaçarak kontrolsüz kimyasal mücadeleye...

Türkiye gübrede nasıl dışarıya bağımlı oldu?

Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GUİD) Genel Sekreteri Sebahattin Emül, önlem alınmadığı taktirde tarım sektöründeki üretim düşüklüğünün gıda sektörüne de sirayet ederek;...

Tarım ürünlerinde ithalat cazibesini yitirdi

Son dönemde döviz kurlarındaki artışla birlikte tarım ürünlerindeki ithalatın cazibesini yitirdiğini belirten Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, “Bu nedenle fiyatları...

Genetik mühendisliği, tarım ve biyogüvenlik

Her bir ürün ya da GD gıda ürünü; piyasaya sürülmeden önce vaka bazında bilimsel olarak değerlendirilmelidir. Özellikle de gıda güvenliği konusu ile ilişkin olarak alerjen maddeler, toksinler ve...

Organik tarımın arka yüzü

Günümüzdeki organik tarım üreticileri de bu noktada, tüketicilere tutunacak bir dal olarak organik ürünleri sunmaya çalışıyor. Oysa ki, uzatılan bu dal, organik ürünlerin, tüketicinin kafasındaki...

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi ile tarıma destek oluyor

Ziraat Bankası, gençlerin tarıma olan ilgisini arttırmak, başvuru koşulları taşıyan gençlere belirli konularda tarımsal üretim ve yatırım yapmayı öğretmek, eğitimli ve bilinçli genç çiftçiler...