TARIM İLE İLGİLİ HABERLER

Dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi" yayınlandı

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı'nın (BCFN) The Economist Intelligence Unit (EIU) işbirliğiyle hayata geçirdiği Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2018 verileri açıklandı. Dünya nüfusunun beşte...

İklim değişikliği, gıda güvencesi ve eğitim

İklim değişikliği sorununun, küresel gıda güvencesi için temel ve giderek artan bir tehdit oluşturduğu, dolayısı ile insan ve toplum yaşam şeklini önemli düzeyde etkileyecek bir boyutta olduğu...

Küresel ısınma düzeyini sınırlandırmak için hala çok geç değil

Küresel ısınma düzeyini 1.5 °C’de sınırlandırmanın hala olası olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Türkeş, ancak bunun kolay olmayacağını söyledi. Buna göre, 2030 yılına kadar 2010 yılına göre insan...

Akıllı teknolojilerle Türkiye'de zeytincilik yükseliyor

Son yıllardaki teknolojik gelişmelerle birlikte, zeytin üretiminde verimlilik hızla artıyor. Ve bu alanda yapılan yatırımlar fazlalaşıyor. Bu anlamda zeytin üretiminde sürekliliği sağlamanın tek...

“Türkiye, ekoturizm konusunda potansiyel bir cennet”

Başkent Üniversitesi Sürdürülebilir Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazmiye Erdoğan, ekoturizmin planlamasında yerel katılımın oldukça önemli olduğunu belirtti.

Bitkisel hastalıklarla nasıl mücadele edilir?

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, önemli oranda kalite ve ürün kaybına yol açan bitkisel hastalıklarla mücadelede işin kolayına kaçarak kontrolsüz kimyasal mücadeleye...

Türkiye gübrede nasıl dışarıya bağımlı oldu?

Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GUİD) Genel Sekreteri Sebahattin Emül, önlem alınmadığı taktirde tarım sektöründeki üretim düşüklüğünün gıda sektörüne de sirayet ederek;...

Tarım ürünlerinde ithalat cazibesini yitirdi

Son dönemde döviz kurlarındaki artışla birlikte tarım ürünlerindeki ithalatın cazibesini yitirdiğini belirten Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, “Bu nedenle fiyatları...

Genetik mühendisliği, tarım ve biyogüvenlik

Her bir ürün ya da GD gıda ürünü; piyasaya sürülmeden önce vaka bazında bilimsel olarak değerlendirilmelidir. Özellikle de gıda güvenliği konusu ile ilişkin olarak alerjen maddeler, toksinler ve...

Organik tarımın arka yüzü

Günümüzdeki organik tarım üreticileri de bu noktada, tüketicilere tutunacak bir dal olarak organik ürünleri sunmaya çalışıyor. Oysa ki, uzatılan bu dal, organik ürünlerin, tüketicinin kafasındaki...

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi ile tarıma destek oluyor

Ziraat Bankası, gençlerin tarıma olan ilgisini arttırmak, başvuru koşulları taşıyan gençlere belirli konularda tarımsal üretim ve yatırım yapmayı öğretmek, eğitimli ve bilinçli genç çiftçiler...

25 yılda Konya büyüklüğünde tarım alanını kaybettik

TEMA Vakfı, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde yaptığı açıklama ile açlıkla mücadele edilebilmesi için tarım alanlarının ve meraların amaç dışı kullanımının önlenmesi gerektiğine dikkat...

Türkiye seracılıkta dünyada dördüncü sırada

SERKONDER Başkanı Bülent Aytekin, “Küresel sera pazarının 10 Milyar USD civarında bir büyüklüğe sahip olduğu tahmin ediliyor. Bizim amacımız, ülkemizde sera imalat sektörünü geliştirmek ve bu...

Hayvan sağlığı sağlanmadan insan sağlığı korunamaz

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, şarbonun ülkemizde zaten varolan bir zoonoz olduğunu belirterek Avrupa Birliği Hayvan Hastalıkları Uyarı sistemi ADNS’ne son yıllarda yapılmış olan...

Şarbon ve zararlı istilasının düşündürdükleri

Hastalık çıkan hayvanların ithal olmaması yaşanan durumu daha kabul edilebilir hale getirmemektedir. Otlardan, meradan şarbon bulaşısı olması daha önceki kontrol ve denetimlerin gereğince...

Şarbon vakasından ayrıntılar...

Herşey, Ankara Gölbaşı İlçesi Ahiboz Mahallesinde bulunan özel sektöre ait bir işletmeye Et ve Süt Kurumu tarafından ithal edilen 3.959 adet büyükbaş kesimlik hayvan getirilmesiyle başladı....