TAVUK İLE İLGİLİ HABERLER

Kanatlı etinde doğru paketleme ve soğuk zincir hayati önem taşır

Tavuk but etinde, göğüs bonfileye kıyasla demir, çinko ve sodyum içerikleri de daha fazladır. Bununla birlikte but eti yüzde 14,52 daha fazla yağ dokusu içerdiği için daha lezzetlidir.

Kanatlıda en önemli sorun salmonella infeksiyonları

Kanatlı sektörü hakkında, özellikle medyada yer alan bilgi kirliliği nedeniyle, sektörün hak etmediği bir algı oluşmuştur. Tüketicideki algıları da değiştirmek çok güçtür. Algıyı değiştirebilmek...

Kanatlı sektörü

Tavuk eti üretim değeri yumurtanın üretim değeri ile birlikte değerlendirildiğinde 2012 yılında buğdayı geçerek 3. sıraya yerleşmektedir.

Kanatlı yemekleri pişirildiği gün tüketilmeli

Kanatlı yemeklerini tüketirken dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Chef Akademi Kurucu Şefi Ali Açıkgül, sık tüketilen kanatlı yemeklerinin ızgara tavuk, sote tavuk, schnitzel, tavuk, kanat...

Etteki tağşiş gözlem yoluyla anlaşılmaz

Rengin önemli bir kalite kriteri olsa da etteki tağşişin bu şekilde anlaşılamayacağını belirten uzmanlar, büyük ve küçükbaş hayvanın cinsine ve etin oksijenle temas edip etmemesine göre renkte...

Tab Gıda’dan yeni Lezzet; Popeyes® Şiş Kebap Nuggets

TAB Gıda bünyesinde yer alan uluslararası lezzet markası Popeyes®, Türk halkının çok sevdiği şiş - kebap tutkusundan hareketle “Popeyes® Şiş Kebap Nuggets”ı geliştirdi.

Yumurta ihracatı rekor kırdı

Yumurta ihracatı 2018 yılında 430,7 milyon dolara ulaşarak son on yılın rekorunu kırdı. Yumurta üreticileri, yumurtanın birincil üretim ve temel bir gıda maddesi olduğu gerçeğinden hareketle...

Ranchero’dan tortilla kabuğunda servis edilen Taco Salad

Şehrin Meksikalısı Ranchero, taze yeşillikler, farklı garnitürler ve mekana özgü patentli soslarla hazırlanan salatalarıyla, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. Ranchero’nun salata menüsü...

Soğuk zincirdeki en ufak hata insan sağlığını direkt etkiler

Frigo Mekanik ve Frigoblock Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, zincirin herhangi bir aşamasında yapılacak hatalı uygulamanın üründe, ağırlık kaybı, kalite kaybı ve firelere sebep...

Metal dedektörler ve X- Ray cihazlar müşteri memnuniyetini artırır

Gıda güvenliğinin ürün için en az kalite kadar önemli olduğunu belirten Veteriner Hekim, metal dedektörlerin üretim bandında yaşanan sorunların önüne geçtiğini söyledi.

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Egeli ihracatçılardan 1 milyar doları aşan ihracat

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin son 1 yıllık dönemdeki ihracatı yüzde 20’lik artışla 1 milyar 7 milyon dolara ulaştı. Birlik, 78 yıllık tarihinde ilk kez 1 milyar...

Tavuk yetiştiriciliği nasıl olmalı?

“Tavukçuluk endüstrisi halkın alım gücünün düşük olduğu ülkelerde protein ihtiyacının ekonomik yollarla karşılanabilmesini sağlaması nedeni ile gelecek nesillerin daha sağlıklı yaşaması ve yetişmesi...

“Tavuk denilince akla ilk gelen pişirme yöntemi ızgara tavuk”

“Ne yazık ki çoğumuz artık burun kıvırır hale geldiysek de Dünya’nın en ünlü ve yıldız şeflerinin gözde malzemelerinden biri olması tesadüf değil. Fabrikasyon üretimle ilgili olarak lezzetini eskiye...

Dr. Sait Koca: “Protein ihtiyacını beyaz et karşılayacak”

Son yıllarda dünyada kanatlı eti üretiminin diğer etlere oranla daha fazla artışta olduğunu belirten BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, yakın gelecekte de insanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi...

ESK dondurulmuş tavuk satacak

Et ve Süt Kurumunca, 750 ton dondurulmuş gövde tavuk, 750 ton dondurulmuş tavuk göğüsle 325 ton dondurulmuş uçsuz tavuk kanat ürünleri teklif toplama usulüyle satılacak.