TEKNOLOJİ İLE İLGİLİ HABERLER

2019’da gıda sanayi değişmeli mi?

Türkiye’de gıda işletmelerinin yaklaşık %65’i fırın ve unlu mamuller sanayinde faaliyet göstermektedir. Bu nedenle 2019 yılında, “sağlık için gıda” arayışında olan tüketici için öncelikle fırıncılık...

“Sanal market uygulamalarının kritik noktası tedarik verimliliğidir”

Üçge Elektronik Proje Mühendisi Batur Çavdar “Sanal market operasyonlarını yürütmek için depo raflarına, toplama araçlarına, sevkiyat konveyörlerine, servis araçlarına ve elbette insana ihtiyaç...

AKY Technology ile 2019’da da tekno yenilik zamanı sürecek

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, ceviz, badem gibi kabuklu ürünler; kuru üzüm, kuru kayısı gibi kurutulmuş meyveler için de teknoloji geliştireceklerini belirterek “2019 yılında...

Akıllı teknolojilerle Türkiye'de zeytincilik yükseliyor

Son yıllardaki teknolojik gelişmelerle birlikte, zeytin üretiminde verimlilik hızla artıyor. Ve bu alanda yapılan yatırımlar fazlalaşıyor. Bu anlamda zeytin üretiminde sürekliliği sağlamanın tek...

Gıda endüstrisinde ozonlu yıkama kullanımı

Hidrodos Dezenfeksiyon Çözümleri Firma sahibi ve Çevre Mühendisi Elif Farukoğlu ozon teknolojisinin sebze ve meyvelerin raf ömrünün arttırılmasında kullanıldığını kaydetti. Arme Ozon Firma sahibi...

Saner Gıda, ihracat ağını genişleterek bayilik oluşturacak

Saner Gıda Firma Sahibi Mehmet Teke, dış pazarda yeni ihracat bölgeleri yakalamayı hedeflediklerini belirterek “Markalarımızı ön plana çıkararak tanınmış markaların arasında yer almayı hedefliyoruz....

WorldFood İstanbul, gıdanın geleceğini belirleyecek

ITE Turkey tarafından bu yıl 5-8 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 26’ıncı kez düzenlenecek olan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı - WorldFood İstanbul, gıda...

4. Sanayi devriminin yemek sektöründeki yeri ve önemi

Bir yemeği insanlara sevdiren ve yediren unsurların başında lezzet gelmektedir.

Sanayi 4.0 katarında vagon olmak

Sanayi 4.0 başarılı bir şekilde uygulandığında, Türkiye’deki üretim sektörlerinin verimliliğinde 50 Milyar TL’ye varabilecek bir fayda kaydedilmesi potansiyeli mevcut. Kazanılacak rekabet...

Robotlar çiftçiliğin doğasını değiştirecek, gıda ritüelleri yeniden şekill

Dijitalleşmeye yatırım yapmak isteyen şirketlerde yapılması gereken, dönüşümün getireceği değişimlere hazır olduklarını düşündükleri anda buna girişmeleri ve üst yönetimin %100 desteğini...

İleri teknolojiye dayalı hassas tarım...

Bilim ve teknoloji adeta birbirini dokuyor. Bilim daha çok bilim üretmek için ürettiği teknolojiyi kullanıyor ve hızla doğrudan üretici bir güce dönüşüyor.

Sulama teknolojilerindeki yenilikler su israfını önlüyor

Sulama teknolojilerinde inovatif çözümler üretmek kadar, standart ürünlerin AR-GE yatırımları ile geliştirilmesinin de önemli olduğunu belirten Kärcher Perakende Kanallar Ülke Satış Müdürü Süalp...

Gıda ve Ar-Ge

Gıda alanındaki Ar-Ge merkezlerinin 12’si İstanbul, 5’i Bursa, 4’ü Kocaali’de yer almaktadır. Tarım alanındaki Ar-Ge merkezi ise 16 adettir.

Yağların yeniden keşfedilmesi

Son yıllarda ticari yağların yanı sıra "Özel yağlar" giderek tüketicilerin gündemine girmektedir. Yağlar, gliserol ve yağ asitleri olmak üzere iki basit yapı taşından oluşurlar.

Teknoloji ve bilgi sürdürülebilirliği sağlar

Prof. Dr. Gökhan Özertan ile teknoloji kullanımını konuştuk. Özertan’a göre sadece üreticilikle kalıp katma değer sağlayamıyoruz ve işin sadece üretim tarafı değil, ekolojik sürdürülebilirliği de...

Sağlık ve gıda ilişkisini doğru değerlendirmek

Gıdaların ve gıdalara uygulanan teknolojilerin insan sağlığına etkilerini bilimsel bir gerçeklikle değerlendirmek, ancak ilgili mesleklerin bir arada çalışmaları ve ortak bakışlarını oluşturmaları...