TOPRAK İLE İLGİLİ HABERLER

Gıda atıklarına ve israfa karşı geri dönüşüm makinesi

Türkiye’de yıllık gıda israfı, 214 milyar lirayı aşmış durumda. Türkiye ve İsviçre’de birçok yatırımı bulunan,  iş insanı ‘Zeki Yıldırım ve iş ortakları’nın girişimi olan geri dönüşüm makinesi ‘300...

“Stratejik ürün buğdayda acil önlem alınmalı”

“Türkiye’de buğdayın yurt içi kullanımı 2016/17 döneminde 18.756 bin ton, gıda olarak tüketimi 14.490 bin ton, tohumluk olarak kullanımı 1.381 bin ton, yemlik olarak kullanımı 2.305 bin ton, kayıp...

Toprak varsa çay da var

Sürdürülebilir çay tarımının temelini oluşturan toprak sağlığının korunması amacıyla TEMA Vakfı ve Doğuş Çay iş birliği ile 2016 yılında dünyanın sayılı çay üretim merkezlerinden biri olan Rize’de...

“Toprağı korumak, iklimi korumaktır”

12-18 Kasım tarihlerini kapsayan Erozyonla Mücadele Haftası’nda TEMA Vakfı, toprak ve iklim ilişkisine dikkat çekiyor ve tüm Türkiye'de “Toprağı koru, iklimi koru” sloganıyla yürüyüş ve etkinlikler...

“Türkiye, ekoturizm konusunda potansiyel bir cennet”

Başkent Üniversitesi Sürdürülebilir Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazmiye Erdoğan, ekoturizmin planlamasında yerel katılımın oldukça önemli olduğunu belirtti.

Organik tarımın arka yüzü

Günümüzdeki organik tarım üreticileri de bu noktada, tüketicilere tutunacak bir dal olarak organik ürünleri sunmaya çalışıyor. Oysa ki, uzatılan bu dal, organik ürünlerin, tüketicinin kafasındaki...

Clariant'tan yağ ağartma semineri

Clariant, BYSD ve MÜMSAD işbirliğiyle yağ ağartma hakkında bir seminer düzenledi. Etkinlikte, sürdürülebilir yağ ağartma ile ilgili önemli konular konuşuldu ve ağartma maliyetlerini düşürme konusu...

25 yılda Konya büyüklüğünde tarım alanını kaybettik

TEMA Vakfı, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde yaptığı açıklama ile açlıkla mücadele edilebilmesi için tarım alanlarının ve meraların amaç dışı kullanımının önlenmesi gerektiğine dikkat...

“Gıda talebi düşecek”

OECD-FAO 2018-2027 Tarımsal Görünüm Raporu’na göre küresel zirai ürün ve gıda talep büyümesinde yavaşlama izlenirken, sektörde görülen verimlilik iyileştirmelerinin devam edeceği öngörülüyor. Bu...

Organik tarım dünya nüfusunu besler

Organik üretimin, dünyada hızla artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayamayacağını iddia eden konvansiyonel tarım savunucularının aksine, bilimsel araştırmalar organik tarımın dünyayı besleyebileceğini...

Tarımsal atıklardan enerji üretimi

Birleşmiş Milletler Sınayi Kalkınma Teşkilatı tarafından desteklenen ve TAGEM tarafından yürütülecek projeyle tarımsal atıklardan yararlanarak enerji üretilecek. Proje kapsamında kurulacak...

“Topraklarımızı kesinlikle korumamız gerekiyor”

TEMA Vakfı, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle bir açıklama yayınlayarak tarım alanları ve tarımsal istihdamdaki azalmanın gıda güvencesini etkilediğine dikkat çekti.

Sürdürülebilir gıda için sürdürülebilir toprak yönetimi

“Sürdürülebilir Toprak Yönetimi, üretken ve sağlıklı topraktır” diye konuşan Prof. Dr. Günay Erpul, sağlıklı bir toprakta sağlıklı gıda temin edilebileceğini belirterek sağlıklı toprakların; karbon...

Hedef; karbonunu yöneten bir sektör olmalı

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, karbon izinin azaltılması konusunun tarım-gıda sektörü için yaygın...