ÜRETİM İLE İLGİLİ HABERLER

Etkin ve bağımsız bir veteriner ve gıda güvenliği teşkilatı kurulmalı

Prof. Dr. Harun Aksu, hayvanların getirildiği ülkelerin seçimi, bu ülkelerde salgın hayvan hastalıklarının kontrol altında olduğunun teyidinin önemli olduğunu belirtti.

Su ürünleri üretimi artıyor

Su ürünleri üretimi 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 7,2 artarak 630 bin 820 ton oldu. Üretimin yüzde 42,8'ini deniz balıkları, yüzde 8,3'ünü diğer deniz ürünleri, yüzde 5,1'ini iç su ürünleri ve...

Kiraz ihracatı 161 milyon dolara ulaştı

Dünya’nın en büyük kiraz ithalatçılarından Çin, Türkiye’den kiraz ithalatına izin verirken, Türk kirazında Akdeniz meyve sineği riskini ortadan kaldırmak için 16 günlük soğuk zincir şartı...

Sürdürülebilir makarnalık buğday üretimi için 10 altın kural açıklandı

Küresel gıda lideri Barilla, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde hazırlanan "Makarnalık Buğday Üretimi El Kitabı"nı...

“İthal eti ucuza satarak fiyat istikrarı sağlamak mümkün değil”

Yılda kesilen dört milyon sığırın yaklaşık 3,5 milyon başı yurtiçi kaynaklardan karşılanmaktadır. Bu sayı et, kesimlik hayvan ve besilik ithalatına bağlı olarak her geçen gün düşmektedir....

Çay pazarında küresel riskler ve fırsatlar

Çay Sanayicisi İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, dünya çay sektöründe gelecekteki öncelikli risk algısını; üretim/tüketim dengesindeki bozulma oluştururken, Türk çay sektöründe...

“Türkiye dünyanın en büyük bulgur üreticisi”

Dünyanın en büyük bulgur üreticisinin Türkiye olduğunu söyleyen İpek Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı Faysal Sun, ülkemizde 98 adet bulgur üretim...

"Growtech Eurasia bize çok önemli fırsatlar sunuyor”

TÜRKTOB Başkanı Kamil Yılmaz: "Tohumda dışa bağımlı olduğumuz, 'Türkiye, tüm tohum ihtiyacını İsrail'den alıyor' şeklinde yanlış bir inanış var"

Gıda izlenebilirliğinde bilgiye dayalı gıda tercihi ön planda

İzlenebilirlik; ürünün tarladan tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm üretim, işleme, depolama, dağıtım gibi tedarik zincirinin tüm aşamalarının takip edilmesi diyebiliriz. Gıda güvenliğinin sağlanması...

Zeytinyağında küresel talep artarken üretim azalıyor

2016/17 iş yılında dünya zeytinyağı üretiminin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20 azaldığı görülmektedir. Genel olarak Avrupa Birliğindeki üretici ülkelerin üretimindeki bu düşüş yüzde 25...

Slava Süt’den ithal ürünlerde üretim atağı

Süt ve süt ürünleri üretiminde 2015 yılından beri faaliyet gösteren Slava Süt, sektöre süt tozu, kaşar, tereyağı, kazein, kazeinat, labne ve tereyağı üretimi yapıyor.

“Et tüketimindeki açığı kapatmaya talibiz”

4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 27-30 Nisan tarihleri arasında bin 500 kişinin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.

Sebze üretiminde rekor artış

Sebze üretimi 2010 yılından bu yana sürekli artıyor. 2008’de 27,2 milyon ton olan, 2009’da 26,8, 2010’da 26 milyon tona inen sebze üretimi, sürekli bir artış trendiyle 2015’de 29,6 milyon tona...

Tarım ve gıdada yıllık enflasyon yüzde 4’lere indi

Eylül ayı itibarıyla genel tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) aylıkta yüzde 0,18, yıllıkta yüzde 7,28 arttı, Eylül’de aylık bazda yüzde 0,70 azalan gıda ve alkolsüz içeceklerdeki fiyatları, yıllıkta...