ÜRETİM İLE İLGİLİ HABERLER

Uluslararası organik pazarının nabzı 10. Ekoloji İzmir Fuarı’nda tutulacak

Dünyada son 15 yılda yüzde 500 büyüyen organik ürün pazarının temsilcileri, 15–18 Mayıs 2019 tarihlerinde 10. Ekoloji İzmir Fuarı’nda buluşacak. Avrupalı ithalatçılar ve uzmanlar Türk üreticilerle...

Kırmızı ette temel sorun üretim eksikliği

Ulusal Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, kırmızı ette sorunun temelinde üretim eksikliği bulunduğunu bu sorunla yüzleşerek hayvancılık politikalarının bu yöne doğru kaydırılması...

Kırmızı et üretimi azaldı

Kırmızı ette sektöründe damga vuran gelişme kırmızı et üretiminin azalması. İthalat ve girdilerde meydana gelen artışla birlikte hayvancılığın cazibesini yitirmesiyle birlikte üretimde düşüş...

Dünya Geri Dönüşüm Günü ilk kez kutlanacak

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 18 Mart Dünya Geri Dönüşüm Günü’ne özel açıklamalarda...

Bakliyat gelecek nesillere bırakılacak en önemli mirastır

Türkiye’nin önerisi ile 2016 yılında Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından bakliyatın öneminin anlatılması ve bu konuda farkındalığın artırılması için kabul edilen ‘’Dünya...

Çok fazla ürün değil, değerli ürün üretmeliyiz

EİB’de düzenlenen toplantıda, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyelerine mevcut ekonomik durum ve 2019 öngörüleri ile ilgili sunum yapan Alkin, “Fırtına geliyor. Yapacak bir şey yok ama bu...

Atria, Universal Robots’un robot teknolojisini kullanıyor

İskandinav Atria, Batı İsveç’te Skene’de bulunan fabrikası, Universal Robots’un iş birliğine dayalı UR5 ve UR10 cobot’larıyla otomasyona geçerek ürünlerini etiketliyor, paketliyor ve...

Çin ay çekirdeği yerli üretimi tehdit ediyor

TUKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Karaman, 2016’da 15 bin tona yakın ithal edilen ay çekirdeğinin 2018'in ilk 9 ayında 70 bin tona ulaştığını ve 85,6 milyon dolar ile iç pazarda yer bulduğunu...

Etkin ve bağımsız bir veteriner ve gıda güvenliği teşkilatı kurulmalı

Prof. Dr. Harun Aksu, hayvanların getirildiği ülkelerin seçimi, bu ülkelerde salgın hayvan hastalıklarının kontrol altında olduğunun teyidinin önemli olduğunu belirtti.

Su ürünleri üretimi artıyor

Su ürünleri üretimi 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 7,2 artarak 630 bin 820 ton oldu. Üretimin yüzde 42,8'ini deniz balıkları, yüzde 8,3'ünü diğer deniz ürünleri, yüzde 5,1'ini iç su ürünleri ve...

Kiraz ihracatı 161 milyon dolara ulaştı

Dünya’nın en büyük kiraz ithalatçılarından Çin, Türkiye’den kiraz ithalatına izin verirken, Türk kirazında Akdeniz meyve sineği riskini ortadan kaldırmak için 16 günlük soğuk zincir şartı...

Sürdürülebilir makarnalık buğday üretimi için 10 altın kural açıklandı

Küresel gıda lideri Barilla, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde hazırlanan "Makarnalık Buğday Üretimi El Kitabı"nı...

“İthal eti ucuza satarak fiyat istikrarı sağlamak mümkün değil”

Yılda kesilen dört milyon sığırın yaklaşık 3,5 milyon başı yurtiçi kaynaklardan karşılanmaktadır. Bu sayı et, kesimlik hayvan ve besilik ithalatına bağlı olarak her geçen gün düşmektedir....

Çay pazarında küresel riskler ve fırsatlar

Çay Sanayicisi İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, dünya çay sektöründe gelecekteki öncelikli risk algısını; üretim/tüketim dengesindeki bozulma oluştururken, Türk çay sektöründe...

“Türkiye dünyanın en büyük bulgur üreticisi”

Dünyanın en büyük bulgur üreticisinin Türkiye olduğunu söyleyen İpek Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı Faysal Sun, ülkemizde 98 adet bulgur üretim...

"Growtech Eurasia bize çok önemli fırsatlar sunuyor”

TÜRKTOB Başkanı Kamil Yılmaz: "Tohumda dışa bağımlı olduğumuz, 'Türkiye, tüm tohum ihtiyacını İsrail'den alıyor' şeklinde yanlış bir inanış var"