ÜRETİM İLE İLGİLİ HABERLER

“Türkiye dünyanın en büyük bulgur üreticisi”

Dünyanın en büyük bulgur üreticisinin Türkiye olduğunu söyleyen İpek Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı Faysal Sun, ülkemizde 98 adet bulgur üretim...

"Growtech Eurasia bize çok önemli fırsatlar sunuyor”

TÜRKTOB Başkanı Kamil Yılmaz: "Tohumda dışa bağımlı olduğumuz, 'Türkiye, tüm tohum ihtiyacını İsrail'den alıyor' şeklinde yanlış bir inanış var"

Gıda izlenebilirliğinde bilgiye dayalı gıda tercihi ön planda

İzlenebilirlik; ürünün tarladan tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm üretim, işleme, depolama, dağıtım gibi tedarik zincirinin tüm aşamalarının takip edilmesi diyebiliriz. Gıda güvenliğinin sağlanması...

Zeytinyağında küresel talep artarken üretim azalıyor

2016/17 iş yılında dünya zeytinyağı üretiminin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20 azaldığı görülmektedir. Genel olarak Avrupa Birliğindeki üretici ülkelerin üretimindeki bu düşüş yüzde 25...

Slava Süt’den ithal ürünlerde üretim atağı

Süt ve süt ürünleri üretiminde 2015 yılından beri faaliyet gösteren Slava Süt, sektöre süt tozu, kaşar, tereyağı, kazein, kazeinat, labne ve tereyağı üretimi yapıyor.

“Et tüketimindeki açığı kapatmaya talibiz”

4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 27-30 Nisan tarihleri arasında bin 500 kişinin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.

Sebze üretiminde rekor artış

Sebze üretimi 2010 yılından bu yana sürekli artıyor. 2008’de 27,2 milyon ton olan, 2009’da 26,8, 2010’da 26 milyon tona inen sebze üretimi, sürekli bir artış trendiyle 2015’de 29,6 milyon tona...

Tarım ve gıdada yıllık enflasyon yüzde 4’lere indi

Eylül ayı itibarıyla genel tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) aylıkta yüzde 0,18, yıllıkta yüzde 7,28 arttı, Eylül’de aylık bazda yüzde 0,70 azalan gıda ve alkolsüz içeceklerdeki fiyatları, yıllıkta...