VİTAMİN İLE İLGİLİ HABERLER

“Yağlar, gıdaların lezzetini artırır ve tokluk hissi yaratırlar”

Yağların insanların vücut sıcaklığının korunmasını ve iç organların mekanik hasara karşı korunmasını sağladığını söyleyen Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Yağ...

Sıvı beslenme nedir? Nasıl yapılır?

Sıvı diyetlerin tamamen kişiye bağlı olduğunu kaydeden Juitox Kurucusu Dilşat Erdil, “İsterseniz yoğun iş temponuzun arasında akıp giden zamana entegre edin, isterseniz hafta sonu dinlenerek, masaj...

Hangi süt ürünlerini ne kadar tüketmeliyiz?

Süt ürünleri önemli bir kalori kaynağı olmasının yanında vücuda tokluk hissi vererek kilo kontrolünün sağlanmasında önemli bir etkendir.

Koyu renkli hindi etinin vitamin ve mineral içeriği daha fazla

Dilara Koçak, koyu renkli hindi etinin, beyaz hindi etine kıyasla vitamin ve mineral içeriği açısından daha fazla olduğunu da kaydetti.

Esansiyel aminoasit ihtiyacı

Esansiyel aminoasitler vücudumuzda üretilemeyen ve dışarıdan besinlerle alınması gereken amino asitlerdir ki kaynağı proteinlerdir. Bunların bitkisel ve hayvansal gıdalarla mutlaka alınması...

Türkiye’nin kırmızı et meselesi

Nüfusun ve turist miktarının sürekli arttığı ülkemizde, refahın yükselmesiyle birlikte önlem alınmadığı takdirde et üretiminin ve dolaysıyla tüketiminin yakın gelecekte daha da yetersiz olacağı ve...

Uno’dan yeni “Kahvaltılık Ekmek”

Türkiye’nin kahvaltıya özel olarak üretilen ilk ekmeği tam tane tahıllı “UNO Kahvaltılık” ekmek, kuru meyveler, tahıllar fındık ve ayçekirdeğinden oluşan zengin içeriği ve besleyici özel formülüyle...

Kahvaltılık gevrekler (breakfast cereals)

Günümüz dünyasında ülkeler; obezite, kardiyovasküler hastalıklar, eğitim ve işyeri performansı gibi bir dizi temel sağlık ile sosyal ve ekonomik zorluğu gidermek için çok fazla zaman ve para...

“Türk kahvaltısının rakibi değil tamamlayıcısıyız”

Türkiye Kahvaltılık Gevrekler pazarı 1998 yılından bu yana çok büyük oranla büyüdü; 800 ton olan pazar büyüklüğü, günümüzde 16 bin tona ulaşmış durumda. Pazarda hala büyüme potansiyeli mevcut...

Yeni Nesil Kahvaltı Süt ve Süt Ürünleri

Hızlı ve yoğun yaşam tarzımız, beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmekte, bu durum da daha pratik tüketeceğimiz besinlere bizi yönlendirmektedir. Günün en önemli öğünü olan kahvaltı için bu besin...

Sebzeli makarna üretimiyle yola çıktı 5 çeşitten 200 ürüne ulaştı

Bebek ile çocuklar başta olmak üzere tüm ailenin sebze tüketmesine yardımcı olacak bol sebzeli makarna üretmek için kadın girişimci kredisi ile yola çıkan gıda mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu, 5 ürün...

Wish More Hotel’den yeni bir lezzet: Kestaneli Brownie

Wish More Hotel Istanbul’un Türk ve dünya mutfaklarının enfes tatlarını lezzet tutkunlarının sofralarına taşıyan maharetli aşçıları, Ocak ayına özel olarak misafirlerini Kestaneli Brownie’nin eşsiz...

Atıştırmalıklarda yeni trend; Protein barlar

Geçen yıla göre bu sene atıştırmalık bar piyasasının yüzde 30 civarında büyüyerek 74 milyon TL pazar büyüklüğüne ulaştığını söyleyen Herbalife Nutrition Kamu İlişkileri Direktörü Samet Serttaş...

“Yeterli C vitamini soğuk algınlığı süresini azaltabilir”

Diyetisyen Dilara Koçak, bazı besinlerin içerdiği besin öğeleriyle bağışıklık sistemini destekleyici etki gösterebildiğini söyledi.

“İstiridye mantarı, kırmızı ete eş değer bir mantar türü"

Ülkemiz genelinde 1300 noktada istiridye mantarı üretimi yapıldığını söyleyen Miray Organik Tarım Firma Sahibi Yaşar Efe Kalkavan, “Yıllık 5 bin ton mantar üretilerek 2017 yılı itibariyle ülke...

Frenk üzümü

Frenk üzümü, A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E ve K vitaminlerini, çinko, demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum minerallerini, lifleri ve organik asitleri içermektedir (ANONYMOUS, 2018;...