VİTAMİN İLE İLGİLİ HABERLER

Uno’dan yeni “Kahvaltılık Ekmek”

Türkiye’nin kahvaltıya özel olarak üretilen ilk ekmeği tam tane tahıllı “UNO Kahvaltılık” ekmek, kuru meyveler, tahıllar fındık ve ayçekirdeğinden oluşan zengin içeriği ve besleyici özel formülüyle...

Kahvaltılık gevrekler (breakfast cereals)

Günümüz dünyasında ülkeler; obezite, kardiyovasküler hastalıklar, eğitim ve işyeri performansı gibi bir dizi temel sağlık ile sosyal ve ekonomik zorluğu gidermek için çok fazla zaman ve para...

“Türk kahvaltısının rakibi değil tamamlayıcısıyız”

Türkiye Kahvaltılık Gevrekler pazarı 1998 yılından bu yana çok büyük oranla büyüdü; 800 ton olan pazar büyüklüğü, günümüzde 16 bin tona ulaşmış durumda. Pazarda hala büyüme potansiyeli mevcut...

Yeni Nesil Kahvaltı Süt ve Süt Ürünleri

Hızlı ve yoğun yaşam tarzımız, beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmekte, bu durum da daha pratik tüketeceğimiz besinlere bizi yönlendirmektedir. Günün en önemli öğünü olan kahvaltı için bu besin...

Sebzeli makarna üretimiyle yola çıktı 5 çeşitten 200 ürüne ulaştı

Bebek ile çocuklar başta olmak üzere tüm ailenin sebze tüketmesine yardımcı olacak bol sebzeli makarna üretmek için kadın girişimci kredisi ile yola çıkan gıda mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu, 5 ürün...

Wish More Hotel’den yeni bir lezzet: Kestaneli Brownie

Wish More Hotel Istanbul’un Türk ve dünya mutfaklarının enfes tatlarını lezzet tutkunlarının sofralarına taşıyan maharetli aşçıları, Ocak ayına özel olarak misafirlerini Kestaneli Brownie’nin eşsiz...

Atıştırmalıklarda yeni trend; Protein barlar

Geçen yıla göre bu sene atıştırmalık bar piyasasının yüzde 30 civarında büyüyerek 74 milyon TL pazar büyüklüğüne ulaştığını söyleyen Herbalife Nutrition Kamu İlişkileri Direktörü Samet Serttaş...

“Yeterli C vitamini soğuk algınlığı süresini azaltabilir”

Diyetisyen Dilara Koçak, bazı besinlerin içerdiği besin öğeleriyle bağışıklık sistemini destekleyici etki gösterebildiğini söyledi.

“İstiridye mantarı, kırmızı ete eş değer bir mantar türü"

Ülkemiz genelinde 1300 noktada istiridye mantarı üretimi yapıldığını söyleyen Miray Organik Tarım Firma Sahibi Yaşar Efe Kalkavan, “Yıllık 5 bin ton mantar üretilerek 2017 yılı itibariyle ülke...

Frenk üzümü

Frenk üzümü, A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E ve K vitaminlerini, çinko, demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum minerallerini, lifleri ve organik asitleri içermektedir (ANONYMOUS, 2018;...

Eskiye özlem; Şerbetler

Osmanlı şerbetlerinin faydalarının tescilli olduğunu söyleyen Şerbetçi Ali Baba Türkiye'nin Şerbetçisi Ali Güler, “Osmanlı Mutfağı’nın kaybolmaya yüz tutan 600 yıllık şerbet kültürünü gerçek ve...