YAĞ İLE İLGİLİ HABERLER

Karnitin (yağ yakıcı) nedir?

Hardline Nutrition Yetkilileri, “Mineral kaybının önlenmesi ve kemik yoğunluğunun artması adına doktor tavsiyesi ile karnitin önerilmektedir. Karnitinin kemik sağlığı üzerindeki olumlu etkileri...

“Yağlar, gıdaların lezzetini artırır ve tokluk hissi yaratırlar”

Yağların insanların vücut sıcaklığının korunmasını ve iç organların mekanik hasara karşı korunmasını sağladığını söyleyen Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Yağ...

Sıvı Yağ ve Margarin

Ceviz, susam yağı ve keten tohumu yağı gibi yağlar genellikle pişirme amaçlı değil daha çok tat verme ve sağlık amacıyla kullanılmaktadır.

Kanola üretimindeki hızlı artış yüzleri güldürüyor

“Yağlı tohum üretiminin artırılmasına yönelik TAGEM’e bağlı Enstitülerle birlikte TAGEM Arge Ketencik Islah Projesini yürütüyoruz. Yeni başlayacağımız Hardal projesi ile de özellikle ülkemizde...

Türkiye’nin kırmızı et meselesi

Nüfusun ve turist miktarının sürekli arttığı ülkemizde, refahın yükselmesiyle birlikte önlem alınmadığı takdirde et üretiminin ve dolaysıyla tüketiminin yakın gelecekte daha da yetersiz olacağı ve...

Küresel gıda fiyatlarında süt çıkışı

Küresel gıda fiyatları, FAO Gıda Fiyat Endeksi’nin önceki aydan yüzde 1.7’lik artış ve biraz da süt fiyatlarındaki keskin çıkışın etkisiyle ortalama 167.5 puan kaydederek Şubat ayına yükselişle...

Bağışıklık sistemini güçlendirmek isterken çökertmeyin

Bitki çaylarının poşetli olanlarının alınması gerektiğini belirten Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel,” Bu ürünlerin analizleri yapılıyor. Aktarlardan bitki çayı kesinlikle alınmamalı" dedi....

“Ayçiçek tohumu, yağında gümrük vergisinin sıfırlanması üretimi bitirir"

Güney ve Güneydoğu Anadolu Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, gündeme gelmesiyle sektörü tedirgin eden ayçiçek tohumu ve yağında gümrük vergi oranlarının sıfırlanması...

Tuz, Yağ, Asit, Isı

New York Times çok satanlar listesine giren, amazon “yemek” kategorisinde uzun zamandır birinci sırada yer alan, James Beard Vakfı 2018 genel yemek kitabı ödülü kazanmış ve şimdi Netflix’te belgesel...

Ambalajlı gıdalardaki tuz azaltılacak

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığınca beslenmeye bağlı kronik hastalıkların önlenmesi çalışmaları kapsamında, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile...

Clariant'tan yağ ağartma semineri

Clariant, BYSD ve MÜMSAD işbirliğiyle yağ ağartma hakkında bir seminer düzenledi. Etkinlikte, sürdürülebilir yağ ağartma ile ilgili önemli konular konuşuldu ve ağartma maliyetlerini düşürme konusu...

Döviz kurlarındaki dalgalanma sofraları vurdu

Döviz kurlarındaki dalgalanma, gıda fiyatlarında büyük bir yükselişe neden oldu. En güncel pazar araştırma hizmetlerini sunan BrandZone, dövizde yaşanan yükselişin sofralara olan etkisini...

Antepsi Baklava bayileşmeyi hedefliyor

Antepsi Baklava kısa bir zaman içinde Türkiye'nin farklı illerinde bayileşme yolunda adımlar atarak büyümesini sürdürecek.

Bildiğimiz ve bilmediğimiz YAĞ GERÇEĞi

Özellikle fastfood zincirlerinde ve büyük restoranlarda çok miktarda ortaya çıkan atık kızartma yağları bu alanda değerlendirilmeye oldukça uygun kaynaklar.

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Yağların yaşamımızdaki yeri

Yağlar, proteinler ve karbonhidratlar gibi insan vücudu için yaşamsal değeri olan ve insanların beslenmesinde önemli yer tutan temel besin maddelerinden biridir. Ayrıca vücut için en değerli enerji...