YOĞURT İLE İLGİLİ HABERLER

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Uludağ Üniversitesi öğrencileri “Diril” içeceğini yarattı

“Diril ile ilgili küçük ve büyük ölçekli birçok planlarımız, hedeflerimiz var kendimize birden çok yol haritası çizdik. Hedeflerimizin en büyüğüne gelecek olursak yeterli sermayeyi sağlayıp, doğru...

Ev yapımı mı endüstriyel mi?

Ev yapımı yoğurt, peynir, salça, ekmek vs şehirlerde de oldukça yaygınlaşmış durumda. Endüstriye karşı bir mesafeden söz edebiliriz. Bu yaygınlaşan eğilimi eleştiren ve güvenli bulmayan Prof. Dr....

Ballı yoğurt, sindirim sistemini düzenliyor

Tatlıya alternatif olarak, uzun süreli açlıktan dolayı artan mide asidini nötralize eden yoğurt ve ham bal ile hazırlanan ballı yoğurdun tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Pinkberry’den iftar sonrası lezzetler

Dondurulmuş yoğurt markası Pinkberry, yaza özel lezzetleri ve hafif tadıyla iftar sonrası için tatlı seçenekleri sunuyor.

Kırmızı et neden pahalı?

Kırmızı et konusundaki gelişmeleri değerlendiren Bereket Döner Üretim Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Kemal Bozkuş, Türkiye'de tüketimden fazla süt üretimi, üretimden fazla et tüketimi olması...

Beslenme: Geleceğin ilaçları ilaç / gıda etkileşimi

Beslenme ve insan fizyolojisi ilişkisi ve hatta zihinsel fonksiyonların ilişkisi üzerine birçok teori bulunmaktadır.

Hastalıklara karşı ev yapımı probiyotiklerle savaşın

Günlük beslenmeye doğal probiyotikleri ekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirebilir, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlanabilir.