ZEYTİNYAĞI İLE İLGİLİ HABERLER

İhracatçılar çam balını dünyaya tanıtıyor

Vitamin ve mineraller açısından çok zengin olan ve Türkiye’nin üretiminde dünya lideri olduğu çam balının daha fazla ihraç edilebilmesi için üretiminin desteklenmesi talep edildi.

Kahvaltıda neden yulaf ezmesi tüketmeliyiz?

Yulafın tahıl grubu besinler içinde yer alan bir tür karbonhidrat kaynağı olduğunu söyleyen Diyetisten Serap Orak, “Tam tahıl tanesi olması sebebiyle lif oranı yüksektir. Bu sebeple barsak sağlığı...

Japonlar ve Güney Korelilerin tercihi Türk gıda ürünleri

Türk lezzetlerinin Uzakdoğu pazarında ihracatını arttırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen “Türk Gıda Ürünlerinin Japonya ve Güney Kore Pazarlarında Tanıtılmasına Yönelik...

Rusya'ya gıda ihracatında hedef 1 milyar doları aşmak

Gıda sektörü, Türkiye’nin tüm ihracatçı sektörlerinin hedef pazar olarak belirlediği tek ülke konumunda olan Rusya’ya ihracatta yaşadığı sorunların çözümü için Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir...

Metro'dan 10 ülkeye Coğrafi İşaret Tescilli, Aday, Yerel Ürünleri ihracatı

Metro Türkiye 2017-2018 sezonunda Coğrafi İşaret Tescilli, Aday ve Yerel Ürünleri aralarında Rusya, Ukrayna, Polonya, Sırbistan, Romanya, Hırvatistan, Moldovya, Bulgaristan, Almanya ve Avusturya’nın...

Sofralık zeytin ihracatı artışa geçti

Sofralık zeytin ihracatı yüzde 14’lük artış yakaladı ve 71 milyon 53 bin dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdı.

Türk zeytin ve zeytinyağına İspanya’da yoğun ilgi

Son iki yıldır her ay ihracat artış rekorları kıran ve 2018 yılında 500 milyon dolar ihracat rakamı hedefleyen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), zeytinyağı ihracatımızda...

Ortadoğu ülkelerine zeytinyağı ihracatı yüzde 103 arttı

Türk zeytinyağı sektörü, bu yılki yüksek rekolteyi Ortadoğu pazarındaki konumunu güçlendirerek katma değere dönüştürüyor. 2017/18 sezonunun ilk üç ayında Ortadoğu ülkelerine Türkiye’nin zeytinyağı...

“İhracat desteklerinin yüzde 100 arttırılmasını istiyoruz"

Türkiye'ye yıllık 15 milyar liralık ekonomik büyüklüğe ulaşan Zeytincilik Sektörü, son 15 yılda dikilen ağaçlarla birlikte 177 milyon ağaç varlığına ulaştı. Yeni ağaçlar meyve vermeye başladı....

“Zeytinyağı ihracatımız miktar bazında yüzde 249 artış gösterdi”

Türkiye, zeytinyağı ihracatının kayda alındığı 01 Kasım 2015 - 31 Ekim 2016 sezonunda 55 milyon 618 bin dolar ihracat yapmışken, 2016/17 sezonunu yüzde 213'lük artışla 174 milyon 155 bin dolarlık...

Türk zeytin ithalatçıları Yunanistan ve Mısır’a yöneldi

Türkiye sofralık zeytin ihracatında yakın zamana kadar en büyük pazarları olan Romanya ve Bulgaristan’da tüketicilerin iri taneli zeytine yönelmesi nedeniyle her geçen yıl kan kaybediyor.

Zeytinyağı alırken nelere dikkat etmeli?

Zeytindostu Derneği, tatilcileri yol kenarlarında, sağlıksız koşullarda satılan zeytinyağlarına karşı uyardı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin zeytinyağının hassas bir gıda olduğunu...

Ambalaj tasarımında amaç tüketicinin ilgisini çekmek

Tüketici ambalajların görsel sunumunda gösterilen özeni, kendilerine gösterilen saygının bir ifadesi olarak algıladığını belirten Grafik Tasarımcısı Zülfikar Fidancı, ambalajın tüketicinin ilgisini...

Sofralık zeytin ve zeytinyağı teknolojisi

İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (ZAE) tarafından hazırlanan “Sofralık zeytin ve zeytinyağı teknolojisi” kitabı satışa sunuldu.

Coğrafi işaretli zeytinyağları

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, zeytinyağlarının paketlenmesinde mutlaka koyu renk cam şişelerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Ayvalık Ticaret Odası Başkanı...

Zeytin ve zeytinyağı

Zeytin ağacı yetiştiriciliği M.Ö. 4000’li yıllarda Ege kıyılarından İtalya ve diğer Akdeniz ülkelerine taşınmış ve zeytinyağı kullanımı yaygınlaşmıştır.