Dünya Gıda Dergisi - 2014/Şubat

Son Sayı

Dünya Gıda Arşivi

ARŞİV

Faydalı Bağlantılar

T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
İhracat Bilgi Platformu
T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
FAO
KOSGEB
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası
Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu


ANKET

 
Tavuk tüketirken en çok neye dikkat ediyorsunuz?
 
Markalı ve paketli ürün tüketmeye
Son kullanma tarihine
Organik veya köy tavuğu olmasına
Fiyatına



Yazım Kuralları

Ganik Şekerleme, AB standartlarında üretiyor

Ganik Şekerleme, AB standartlarında üretiyor

Çorum'un İskilip ilçesinde 1953 yılında kurulan Ganik Şekerleme Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. bugün 4 bin metrekare kapalı alanı bulanan modern tesislerinde tahin helvası, reçel ve lokum çeşitleri, tahin, susam ve pudra şekeri üretiyor.

Çorum'un İskilip ilçesinde 1953 yılında kurulan Ganik Şekerleme Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. bugün 4 bin metrekare kapalı alanı bulanan modern tesislerinde tahin helvası, reçel ve lokum çeşitleri, tahin, susam ve pudra şekeri üretiyor.
Şirket Genel Müdürü Selim Sarıarslan, bir aile şirketi  olarak kurulduğu yıllarda yalnızca yerel satışlar yapan şirketin, bugün aylık 115 ton helva, 210 ton reçel, 65  ton lokum ve 70 ton tahin kapasitesi ile tüm Türkiye'ye hizmet verebilen bir konuma geldiğini söyledi.

Ganik Şekerleme olarak kendilerine özgü politikalarını üretimde, kalite anlayışında, satışta ve halkla ilişkilerde uygulayarak, kendi çizgilerini oluşturduklarını ve bu gayret sonucunda emeğin karşılığını almaya başladıklarını anlatan Sarıarslan "Ganik Şekerleme modern, AR-GE çalışmalarını destekleyen, Avrupa standartlarında bir fabrika haline gelmiştir. 50 yılı aşan bu uzun yolda ağır adımlarla fakat emin adımlarla ilerleyerek sektörde yerini sağlamlaştırmayı başarmıştır" dedi.
50 yıldır en büyük destekçilerinin tüketiciler olduğunu belirten Karahasan, ağırlıklı olarak iç Anadolu bölgesi piyasasını ellerinde bulundurduklarını, Doğu Anadolu Bölgesi ve İstanbul'a da hitap ettiklerini söyledi.

2005 yılında ihracat hedefi ve üretim sisteminin geliştirilmesi amacı ile başlattıkları ISO 9001 ve HACCP belgelendirme çalışmalarını başarı ile tamamladıklarını dile getiren Karaaslan, "ISO ve HACCP sistemleriyle üretimdeki hata payı minimuma indirilmiştir. Üretime bir standart kazandırılmıştır. Bu çerçevede çalışanlara aldırılan eğitimlerle bilinçli personelle daha güvenli üretim ortamı sağlanmış ve tüketiciye daha güvenilir ürünler sunulmuştur. Ayrıca ISO ve HACCP sayesinde ihracatın önündeki engeli de kaldırdık. 2006-2007 yıllarında Almanya'da bayilik açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.