“En çok somon ve levrek tüketildi”

Dardenia  2016 yılı ilk yarısındaki balık tüketim alışkanlıklarını açıkladı. Buna göre tüketiciler tarafından en çok tercih edilen balıklar somon ve levrek oldu. Dardenia’nın İstanbul genelindeki tüm şubelerini kapsayan verilere göre 6 ayda 60 ton balık tüketildi.




Türkiye’nin ilk balık ekmek zinciri olan Dardenia 2016 yılının ilk 6 aylık dönemini kapsayan balık tüketim rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Dardenia’nın İstanbul genelindeki tüm şubelerini kapsayan verilere göre 6 ayda 60 ton balık tüketildi. Somon ve levrek en çok tüketilen balık çeşidi olurken Dardenia’nın yılsonu hedefi ise160 ton.


60 ton balık tüketildi

Dardenia, Ocak-Haziran 2016 dönemini kapsayan balık tüketim rakamlarını açıkladı. Dardenia’nın verilerine göre 6 ayda 60 ton balık tüketildi. Yıl sonunda bu rakamı 160 ton seviyesine çıkarmayı hedefleyen Dardenia’da ilk 6 aylık dönemde tüketilen 12 tonla somon listenin ilk sırasına yerleşirken onu 11 tonla takip eden levrek oldu.

Listede 6 tonu aşan tüketimiyle sardalye, 4,5 tonla karides, 4,5 tonla mezgit ve 4 tona yakın tüketimiyle ton balığı ağırlığı çekerken, lagos, fener, midye, cod ve kalamar da tüketim rakamlarıyla listenin paydaşları oldu. 6 ayda 60 ton balık tüketim rakamı açıklayan Dardenia, balık tüketim alışkanlığı kazandırma ve Türkiye’ye balığı sevdirme hedefiyle agresif büyümesini önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedefliyor.