Doal meyveden şekere şeflerden tam not

Mutfaklarda güvenle kullanabilecek sadece elmadan üretilen Türkiye’nin yeni nesil doğal şekeri “Doal Meyveden Şeker”, şef Eyüp Kemal Sevinç önderliğinde 6 Mart Salı günü EKS Mutfak Akademisi’nde düzenlenen etkinlikte şeflerle buluştu.

Türkiye’nin meyve markası Doal tarafından; sağlıklı beslenmeyi önemseyen, doğal ürünleri tercih edenler için üretilen “Doal Meyveden Şeker” ürünü için EKS Akademi’de düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin tanımış şefleri katıldı. Şef Eyüp Kemal Sevinç’in Doal Meyveden Şeker ile hazırladığı tatlıların ikram edildiği davette Anadolu Etap Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Aslıhan Kaya’da katılımcılara Meyveden Şeker’in doğallığını anlattı.

Elmanın kendi içindeki doğal şekeri en saf haliyle sunan Doal Meyveden Şeker, lezzetten ödün vermeden sağlıklı beslenmek isteyen yeni nesil mutfaklar için eşsiz bir alternatif sunuyor. Doal Meyveden Şeker, pasta, kek, kurabiye, reçel ve sütlü tatlılardan, çay, kahve, süt gibi sıcak ve soğuk içeceklere rafine şeker yerine doğal tatları tercih edenler için yepyeni bir alternatif olarak ön plana çıkıyor. Kimyasal, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen Doal Meyveden Şeker, düşük glisemik indeks ve düşük kaloriye sahip olmasıyla da rafine şeker ve türevlerinden ayrışıyor.

750 ml’ik şişede 8 kilo elmanın saf ve doğal lezzeti bulunuyor

750 ml’lik bir şişede 8 kilo elmanın saf ve doğal lezzetini sunan Doal Meyveden Şeker, meyve tadı ve kokusu içermediği için rafine şekere en iyi alternatif olarak konumlanıyor. Bir su bardağı toz şeker yerine ¾ oranında kullanılması önerilen Doal Meyveden Şeker’in 7 ml’lik tek kullanım ambalajı ise içeceklerine tat vermek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Eyüp Kemal Sevinç’ten Doal Meyveden Şeker Tarifleri
Reçel Dolgulu Anne Kurabiyesi
Malzemeler

15 gr tereyağı
1 yumurta ¾ su bardağı Doal Meyveden Şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı dilediğiniz reçel çeşidi
1 yemek kaşığı vanilin

Yapılışı

Bir karıştırma kabına tereyağı, yumurta ve meyveden şekeri koyun. Üzerine unu ilave edin. Hamuru yoğurun. Merdane yardımıyla hamuru açın. Hamurum yarsını yuvarlak kalıp ile kesin. Diğer yarıyı yine yuvarlak kalıpla kesin ama ortasını küçük şekilli kalıpla kesin. 170 derce önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra yuvarlak kurabiyenin üzerine reçel sürün ve üzerine ortası şekilli kurabiyeyi koyun ve üzerine vanilin serpin.

 
Bitter Çikolatalı Brownie
 
Malzemeler

100 gr tereyağı
2 adet yumurta
140 ml Doal Meyveden Şeker
150 gr bitter çikolata
40 gr kakao
100 gr un
4 gr kabarma tozu
4 gr tuz
10 gr vanilin
 
Yapılışı

Bitter çikolatayı doğrayın. Tereyağı, kakaoyu ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta, Meyveden Şeker ve vanilyayı çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Benmari usulü eritilen çikolata karışımını da ilave edin. Orta boy bir fırın kabına karışımı dökün. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.