Et Sektöründe Çeşniler

Sağlık ve beslenme arasındaki ilişki yüzyıllardır bilinmektedir. Hipokrat yaklaşık 2500 yıl önce, "Besinler ilacınız, ilacınız besininiz olsun" demiştir. Günümüzde ise, Dünya Gıda Örgütü (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) beslenmenin birçok rahatsızlığın oluşumunda önemli bir risk faktörü olduğu görüşünü desteklemektedir.

Güniz Eren- Tuzlu Ar-Ge Çeşni Uzmanı / AROMSA

Sağlıklı beslenme konusunda tüketiciler bilinçlenmektedir ve protein ağırlıklı beslenme hem ana hem de ara öğünlerde daha çok tercih edilmektedir. Proteinin vücudumuzun temel fonksiyonlarını yerine getirmesinde, hücre onarımı ve gelişiminde önemli rol oynamaktadır. En kaliteli protein içeren besinler arasında et ve et ürünleri yer almaktadır.
Baharatlar, bitkilerin kurutulması ile elde edilmekte ve gıdalara koku ve tat vermek için kullanılmaktadır. Baharatlar bitkilerin kök, sap, soğan, gövde, tomurcuk, tepecik, meyve ya da tohum kısımlarından üretilmektedir. Yemeklere koku ve tat vermenin dışında bozulmayı da engellediği için besinleri saklamada da kullanılır. En yaygın ticareti yapılanlar arasında; karabiber, pul biber, tarçın, karanfil, kakule ve zencefil yer almaktadır. Hindistan en büyük baharat üreticisi olmakla beraber Avrupa ve Amerika da baharat üretimine oldukça önem verip mutfaklarında yaygın kullanmaktadırlar.
Günümüzde değişen yemek yeme alışkanlıkları, insanları daha pratik olmaya ve tüketime hazır gıdaları kullanmaya yönlendirmektedir. Tüketicilerin bu ürünlere artan talebi ve beklentilerinin değişmesi, gıda sektöründe üreticilerin Ar-Ge çalışmalarına hız vermesine ve yeni ürünler geliştirmesine neden olmaktadır.
Ürün kalitesini iyileştirme ve yeni ürün geliştirme çalışmalarında ileri teknolojiler kullanılmakta olup üretim sırasında lezzet kayıpları meydana gelebilmektedir. Ortaya çıkan lezzet kayıplarının önlenmesi ya da en aza indirilmesi amacı ile lezzetin en büyük tamamlayıcısı olan aromalar ve çeşniler kullanılmaktadır. Aromsa olarak, et sektörü için, ileri teknoloji ve uzman kadromuzla geliştirdiğimiz ürünler:

Haşlanmış, kızarmış, kavrulmuş beyaz et ve kırmızı et aromaları ve çeşnileri
Salam, sosis, sucuk gibi şarküteri ürünleri aromaları
Tütsülenmiş et aromaları ve çeşnileri
BBQ aromaları ve çeşnileri
Deniz ürünleri aromaları ve çeşnileri
Aroma ve çeşnilerin yanı sıra; şarküteri ve et ürünü kombileri; çıtır tavuk, et ve atıştırmalık kaplamaları, et sosları ve et suyu gibi reçete tasarımları ile son ürün geliştirme ve iyileştirme çalışmaları ile gıda sektörünün gelişimine destek veriyoruz.