Etol’den Uygulamalı Duyusal Değerlendirme Semineri

Avrupa`nın lider aroma üreticileri arasında yer alan Etol tarafından düzenlenen “Uygulamalı Duyusal Değerlendirme” konulu seminer İstanbul Sheraton Maslak Otelinde yapıldı.

Seminerin verimli olması amacıyla 6-7 Mayıs ve 10-11 Mayıs tarihlerinde iki farklı gruba yönelik oturum düzenlendi. Bu sayede gıda endüstrisinin önde gelen firmalarının Ar-Ge liderlerinden oluşan katılımcılara endüstrinin en güzel şekilde yararlanacağı bir eğitim programı sunuldu. İki gün boyunca süren seminerde; duyusal değerlendirme teknikleri ve bu tekniklerin Ar-Ge ve Kalite Kontrole başarılı bir biçimde uyarlanmasını sağlayacak uzmanlık bilgileri paylaşıldı. Seminer uygulamalı olarak; konferans bağlantılı tadımlar, duysal panel oturumları ve pratik gerçekleşmeler şeklinde seyretti. Seminer; Ar-Ge ve Kalite Kontrol alanında çalışan profesyonellere ve duysal bilimler konusunda uzman kişilere, bilgilerini güncelleme fırsatı sunmak üzere tasarlandı. Katılımcılara sunulan bilgiler, Etol bünyesinde uzun yıllardır çalışan konunun uzmanları tarafından verildi. Seminere Ege Üniversitesi de katkıda bulundu. Seminer’den başlıklar -ETOL`de Duyusal Bilim - Duyusal Algılama: Koku ve tat alma duyularımız - Araştırma ve Geliştirmede duyusal metotlara genel bakış - üçgen test ve Sıralama testine ilişkin detaylar - Duyusal doku profili (Tekstür profili) - Gıda ürünlerinin tasarlanmasında ve geliştirilmesinde duyusal araştırmaların rolü - Eksik bloklu deneme deseni - Duyusal istatistik`in temelleri - Alıştırmalar: İstatistiksel analizler ve panel datalarının yorumu - Kalite kontrolde duyusal metotlar - Duyusal raf ömrünün belirlenmesi - Parametrik testlere (t-test ve anova) Giriş - Genel bakış: QDA (Kantitatif Tanımlayıcı Analizler) ve PCA (Temel Bileşen Analizi) - Müşteri odaklı konsept ve yenilik geliştirme Türkiye pazarında iddialı “Partner Chosen By Taste” sloganı ile iddiasını ortaya koyan Etol, Slovenya`daki fabrikasında 86 yıldır doğal ve doğala özdeş aromalar, meyve tozları, meyve preparatları, doğal renk maddeleri ve ekstraktlar üretiyor. İlk yıllarda esansiyel yağlar üreten firma, ilerleyen dönemlerde üretim programını genişleterek bugün sahip olduğu tatlı ve tuzlu aromalar, emülsiyonlar, meyve tozları, doğal ekstraktlar ve meyve preparatları çeşitliliğine ulaştı. Olağanüstü hassasiyet ve disiplin gerektiren bebek maması aromaları üretimi konusunda da iddialı olan Etol, bölgenin en önemli ve eski aroma üreticisi olarak Balkanlarda rakiplerine göre oldukça güçlü bir pozisyonda yer alıyor ve ulusal ve uluslararası pek çok müşteriye bir asıra yakındır hizmet veriyor. Etol Türkiye sadece Türkiye pazarına değil aynı zamanda Azerbaycan, Özbekistan, Suriye, Irak gibi komşu ülkelere de Türkiye ofisinden hizmet veriyor.