Grill Branché Restaurant'da kömür ateşinde hazırlanan lezzetler

Grill Branché Restaurant & Lounge, usta kasap ekibi tarafından büyük bir özenle etleri hazırlanıyor.

Trakya ve Balıkesir yörelerinde yetişen dana ve kuzuların her biri tek tek özenle restoran için seçiliyor ve burada özel dry age dolaplarında dinlendiriliyor. Etteki ideal yağ dağılım oranının bir göstergesi olan mermerimsi dokuyu misafirlerin bizzat görebilmesi için tüm etler açık mutfak önünde bulunan özel dolabında sergileniyor. Dry Age yönteminde ise bu kaliteli etler ideal sıcaklık ve nem oranında sabitlenerek 21 ila 28 gün arasında kendi kemiği üzerinde kuru yaşlandırma sistemiyle dinlendiriliyor. Böylece 21. günün sonunda et yumuşacık oluyor ve masaya ağızlarda dağılan bir kıvam ve hafızalara kazınacak cinsten bir lezzet ile geliyor.

Yepyeni ve sofistike bir ızgara kültürü konseptiyle kurulan mekan, kömür ızgaradan yükselen alevler eşliğinde pişen etlerin lezzetlerini maksimize ederek usta bir yorumla misafirlerine sunuyor. Kuzu kafes, dana kaburga, bonfile lokumun yanı sıra; dünyaca kabul görmüş tüm steak kesimlerinin yer aldığı geniş bir et menüsü bulunuyor. Grill Branché şeflerinin özel olarak tasarladığı Branché Burger’de ise yine uzman kasap ekibinin hazırladığı özel burger köfteleri kömür ızgarada pişiyor, yarı brioche ekmeği arasında masada koklatılarak tıraşlanan siyah trüf, yine masada bitirilen foie gras ve demi-glace sos, limon&biberiyeli aioli, kırmızı soğan reçeli, mantar duxelle, Brie peyniri gibi özel lezzetlerle tamamlanarak hamburger tutkunlarına bambaşka bir deneyim yaşatıyor.