İstanbul'da üç öğün yemek

İstanbul'da yaz için mekan önerileri...

                                                                                                
Palivor Çiftliği  Nişantaşı’nda 

2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde “Avrupa’nın En İyi Çiftlik Projesi” seçilen ve ilk mağazasını Aralık 2014’te Bebek’te açan Palivor Çiftliği, ikinci mağazasını  Nişantaşı’nda hizmete sundu. Reasürans Çarşısı’nda hizmete giren Palivor Çiftliği Nişantaşı Mağazası; taze, lezzetli, doğal  şarküteri ürünlerinin  yanı sıra  kaliteli ve hızlı atıştırmalıkları ile lezzet tutkunlarını bekliyor.  
Mağaza’da Palivor Çiftliği’nin en özel et ve süt şarküteri ürünlerinin yanı sıra, çiftliğin kendi ürünleriyle yapılmış hot doglar, eski kaşarlı ve sucuklu simtostlar (tost yapılmış simit), kinoa ve buğday salataları ve Trakya’dan gelen çok özel şaraplar yer alıyor. Dikkat çekici tasarımıyla 36 kişiyi ağırlayabilen şarküteri cafe’de keyifli vakit geçirilebilirken, her gün sabah 8’den gece yarısına kadar hizmet sunuluyor.
Palivor Çiftliği’nin kurucularından Emre Oral hedeflerini, “En kaliteli ürünleri, Trakya’ya özgü misafirperverlik ve güler yüzle mağazalarımızda misafirlerimize, paket ve catering servislerimizle tüm İstanbul’a  sunmak”  olarak özetlerken, çiftliğin diğer kurucusu Y. Mimar Kerem Oral ise 2011 yılında vizyonu ve mimarisi ile Avrupa’nın en iyi projesi seçilen Palivor Çiftliği’nin Demirköy, Kırklarelinde bulunan merkezini sağlıklı ve keyifli  yaşam  destinasyonu haline dönüştüreceklerini belirtiyor. 

Yazın en tatlıları Tarabya Bahçe’de

Tarabya bayırında yer alan Tarabya Bahçe, pastane bölümüyle yeniliklerine devam ediyor. Adeta bir şeker ev görüntüsünde olan dizaynıyla da dikkat çeken Tarabya Bahçe Pastanesi, özel pasta, tatlı ve unlu mamüller şefleriyle her sabah en tatlı ürünlerini müşterileriyle buluşturuyor.
Tarabya Bahçe’nin pasta ustalarının maharetleriyle her sabah taze hazırlanan pasta ve unlu mamüller, bağımlılık yaratacak cinsten.Tarabya manzarasına karşı geniş yeşillik mekanıyla İstabul'luları ağırlayan Tarabya Bahçe, bu mekana kattığı konsept pastanecilik anlayışıyla da fark yaratıyor. Pastaneden ürünleri ‘Al, Çık’ mantığından daha çok, konforlu ve şık bir ambiyansta, yemek yemenin  yanı sıra pastaneye gelen müşterisine de eşssiz bir ambiyansta seçtiklerini deneme fırsatı sunuyor. 

Big Chefs’e yaz geldi

Big Chefs’in menüsü yaza özel lezzetlerle yenilendi. Klasik lezzetlere kattıkları yorumlarla iştah kabartan, özgün ve keyifli sunumlarıyla da göz zevkine hitap eden Büyük Şefler’in yenilediği Big Chefs menüsünde, atıştırmalıklar, salatalar ve yaza özel ferahlatıcı içecekler ön planda.
“Soğuk Ayran Aşı” çorbası serinleten etkisiyle yöresel yaz mutfağının vazgeçilmezi olarak menüde kendini gösteriyor. Yaz sofralarının değişmezi “zeytinyağlı enginar” portakallı semizotu salatası eşliğinde Big Chefs’te sizi karşılıyor. Lezzet aroması ile damaklarda iz bırakan bezelye püresi ve tartar sos eşliğinde hazırlanan “Fish & Chips” sevdiklerinizle buluştuğunuz anlara tat katarken, “Avokado ve yeşil elma salatası” da tropik ve ferahlatıcı etkisiyle ilgi çekiyor. 
Yaz menüsü yepyeni ve iştah açan atıştırmalıklarıyla da oldukça iddialı. “Dana etli nachos” , “humuslu sosisli tortilla roll - up” mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden… Çıtır çıtır “bbq tavuk kanatları” ise tam da barbekü sevenlere göre…
Tatlı menüsünün yenisi, meyve lezzetleriyle bambaşka bir yorum kazanan, vanilyalı dondurma eşliğinde “Orman meyveli crumble” menüye eklenenler arasında saygı duruşunu hak eden diğer lezzetler arasında yerini alıyor.  
Yaz demek ferahlamak ve serinlemek demek; Taze portakal suyu, mango ve muzla hazırlanan, tam bir vitamin deposu “Stronger”, serinletici etkisi ile damaklarda unutulmaz tatlar bırakan “Summer runner”, tropik etki yaratan “Ola Coco frozen”, meyve parçacıklarıyla hazırlanan “Strawberry Lemonade Frozen” gibi yazın vazgeçilmezi ferahlatıcı içecekleri de Big Chefs’in yeni menüsünde mevsime anlam katanlardan… 


Eski İstanbul’a lezzet dolu bir yolculuk:Hristo

77 yıllık tarihiyle ve Rum mutfağının meşhur lezzetleriyle Tarabya’nın uğrak noktaları arasında yer alan Hristo Restoran, yenilenen yüzüyle misafirlerine muhteşem boğaz manzarası eşliğinde huzurlu bir ziyafet vaat ediyor. Taptaze balıkları, lezzetli mezeleri, insanın içini ısıtan samimi atmosferi, Rum müzikleri ve Tarabya Sahili’nin büyüleyici manzarasıyla Hristo Restoran, günün her saatinde konuklarını dinginlikle eğlencenin bir arada olduğu o renkli günlere götürüyor.
Her şey aşkla başladı
Bugün Tarabya’da Rum restoranlarının son temsilcilerinden biri olan Hristo Restoran’ının hikayesi, iki İstanbullu Rum gencin aşkıyla başlıyor. Şile’de doğup büyüyen ve küçük yaşta balıkçılığa merak salan Hristo, kendisi gibi bir Rum olan Katerina’ya aşık olunca Tarabya’ya yerleşiyor. Evlendikten sonra birlikte açtıkları Hristo Restoran, kısa sürede Tarabya’nın en ünlü buluşma noktalarından birine dönüşüyor. 
İstanbul’un birçok bölgesi gibi son yıllarda büyük bir değişim yaşayan Tarabya’daki Rum lokantalarının çoğu artık yok. Hristo Restoran ise, kurucusu Hristo’nun 1995’te hayatını kaybetmesine rağmen onun anısını yaşatmaya devam eden ve kendisi de bir Tarabya aşığı olan Ogün Kargın’ın işletmesiyle 70 yıllık geleneğini aynı şekilde sürdürüyor. Hristo’nun resimlerinin duvarları süslediği Hristo Restoran, taptaze balıkları, lezzetli mezeleri, insanın içini ısıtan samimi atmosferi, Rum müzikleri ve Tarabya Sahili’nin büyüleyici manzarasıyla, günün her saatinde konuklarını Tarabya’nın dinginlikle eğlencenin bir arada olduğu o renkli günlere götürüyor.