Le Cordon Bleu’da kışa özel atölyeler

Le Cordon Bleu, 2017 yılına da farklı atölye seçenekleri ile mutfak sanatlarına meraklı katılımcılarını ağırlayacak. Ocak ayında ünlü Fransız şefleriyle atölyeler, Le Cordon Bleu mutfağında düzenleniyor.



4 Ocak’ta başlayacak ve Le Cordon Bleu’nun Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşecek atölyelere katılanlar; İtalyan Lezzetleri ve Mağrip Lezzetleri ile Akdeniz’e yolculuk yaparak soğuk kış günlerinde, sıcak ve renkli Akdeniz Mutfağı ile tanışacak. Katılımcılar; Sıcak Tatlılar ve Makaron Atölyesi ile mutluluk verecek tatlıların yapımlarının sırlarını öğrenecek ya da Fransa’nın çeşitli bölgelerinden derlenmiş, heyecan verici lezzet kombinasyonları oluşturan Bistro Mutfağı’nı keşfedecek. Ocak ayı atölyelerinin içerik ve programları ise şöyle:


1- İtalyan Lezzetleri Atölyesi


Makarna ve risotto severler için düzenlenen bu bir günlük yemek kursu, el yapımı makarna ve risotto pişirme tekniklerinizi ve bilginizi genişletmenize yardımcı olacak.
Le Cordon Bleu’nun deneyimli şeflerinden özgün el yapımı makarna hamurlarını yaratma sanatını öğrenerek, sevdiklerinize hazırlayacağınız harika sofralarla onları şaşırtmaya hazırlanın.
Ders içerikleri:
- Taze tagliatelle, kremalı gorgonzola sosuyla
- Risotto, tavuk ve taze baharatlar ile
- Panna Cotta, mevsim meyveleri sosuyla
Bu kursu tamamlayan katılımcılar aşağıdaki mutfak tekniklerini görmüş olacaklar;
- Temel mutfak kesim teknikleri
- Taze makarna hamuru yapımı ve farklı şekillendirmeleri
- Tavada pişirme tekniği
- Risotto pişirme tekniği
- Meyve segmentasyonu
- Meyve püresi sosu yapım tekniği
2- Mağrip (Tunus, Fas, Cezayir) Lezzetleri Atölyesi


Sizleri Le Cordon Bleu şeflerimizin hazırladığı bu menüyle otantik bir yolculuğa çıkarıyoruz.
Mağrip bölgesinin yemek kültürünü keşfetmeye, zengin aromatik baharatları, tatlı ve tuzluyu bir arada nasıl ustalıkla kullandıklarını öğretiliyor.
Ders içerikleri:
- Kuzu Tajin
- Tavuklu çıtır turta
- Portakal salatası
Bu kursu tamamlayan katılımcılar aşağıdaki mutfak tekniklerini görmüş olacaklar;
- Temel mutfak kasaplık teknikleri
- Turne tekniği ile sebze kesimi
- Temel mutfak kesim teknikleri
- Tajin (güveç) pişirme tekniği
- Glaze tekniği
- Dolgu ve sarma tekniği
- Meyve segmentasyon tekniği
- Lezzetlendirilmiş şurup yapımı tekniği
3- Sıcak Tatlılar Atölyesi


Katılımcıların iki farklı lezzette sufle bazlarını ve Fransız klasikleri arasında yer alan “tarte tatin” reçetesini öğreneceği programda, ayrıca dondurma ve sorbet yapım tekniği de yer alacak. Uluslararası Le Cordon Bleu şefleri tarafından verilecek bu eğitimle sufle yapımının tüm incelikleri gösterilecek.
Ders içerikleri:
- Çikolatalı Sufle
- Sıcak Ahududulu Sufle
- Egzotik Soğuk Sufle
- Portakallı Krep Suzette
-Tarte Tatin
4- Makaron Atölyesi


Bademli merengden yapılan bu efsanevi küçük kurabiyeler her türlü etkinlik ve davet için mükemmel bir sunum.
Le Cordon Bleu İstanbul, bu ayrıcalıklı kurabiyeye ulaşmanız için sizi 6 saat sürecek Makaron Workshop’ına davet ediyor. Fransa’nın en popüler kurabiyesini pişirmeniz için mükemmel bir ortam. Makaron dünyasına dalacağınız bu eğitimin sonunda makaron pişirme teknikleriyle ilgili tüm sırları keşfedeceksiniz. Bunu gerçekleştirebilmek için katılımcılar Le Cordon Bleu pasta şefleri tarafından son derece değerli bilgiler doğrultusunda adım adım yönlendirilecekler.
Ders içerikleri:
- Fransız merengden makaron yapımı
- İtalyan merengden makaron yapımı
- Çarkıfelek meyveli ganaj dolgusu
- Çarkıfelek meyveli jöle dolgusu
- Yaban mersinli krema dolgusu
- Ahududulu dolgu
5- Fransız Bistro Mutfağı - I


Ödüllü Fransız Şeflerimiz ile birlikte, temel Fransız mutfağı pişirme teknikleri ve malzemeler arası lezzet dengesi oluşturmayı öğretiliyor.
Hazırlık aşamaları ile birlikte kursta yapılacaklar;
- Quiche Provançal- Provansal Kiş
- Poulet au vinaigre- Sirkede tavuk
- Les œufs a la neige- Yüzen ada tatlısı
Bu kursu tamamlayan katılımcılar aşağıdaki mutfak tekniklerini görmüş olacaklar;
- Kiş hamuru yapım tekniği
- Fransız mereng yapım tekniği
- Temel kesim teknikleri
- Tavuk parçalama tekniği
- İngiliz kreması yapım tekniği
- Benmari ile pişirme tekniği