Mangalın ası tavuk kanatlarınız için farklı sos tarifleri

İşte size afiyetle yiyebileceğiniz mangalın ası tavuk kanatlarınız için farklı sos tarifleri. Şimdiden afiyet olsun!

Muhteşem bir hafta sonu tatilinde aileniz ve sevdiklerinizle yaptığınız mangal keyfinden daha iyi bir şey var mı? Özellikle mangalda tavuk kanadının seveni çok… Mangalda yapacağınız etlerinizi terbiye etmeniz hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olmasını sağlayacak. Ayrıca etlerin sıvıyağ, sirke ve limon gibi ürünler ile terbiye edilmesi pişirme süresinin kısalmasına da katkı sağlayacağı için mangal başında daha az vakit geçirerek sevdiklerinize zaman ayıracaksınız.

Acılı kanat

16 adet tavuk kanat
160 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı toz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı kişniş
1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı acı köri

Keskin bir bıçakla, kanatların kalın kısımlarına 2’şer adet derince çizik atın. Derince bir kapta zeytinyağı, sarımsak ve diğer baharatları iyice karıştırın. Kanatları ekleyip, iyice harmanlayın. Üzerini streç ile kapatıp, en az 3 saat (arzu ederseniz bir gece) buzdolabında dinlendirin.

Biberiyeli sos

16 adet tavuk kanat
1 adet limon
100 ml zeytinyağı
1 çorba kaşığı biberiye (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı bal
Tane karabiber (arzu edilen miktarda, taze çekilmiş)

Limonun suyunu sıkın. Limon suyu, zeytinyağı, biberiye, bal ve karabiberi iyice çırpın. Ballı karışımı etlerin üzerine gezdirin ve iyice karıştırın. Etlerin üzerini streç film ile kapatın ve en az 30 dakika (arzu ederseniz bir gece) buzdolabında dinlendirin.

Hardallı sos

16 adet tavuk kanat
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı dijon hardalı
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı biberiye (ince kıyılmış)
100 ml zeytinyağı
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, taze çekilmiş)

Elma sirkesi, hardal, sarımsak, biberiye, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Etlerin üzerine gezdirip, iyice karıştırarak her taraflarına bulayın ve en az 30 dakika dinlendirin.

Baharatlı sos

16 adet tavuk kanat
100 ml zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı rezene tohumu (dövülmüş)
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz (arzu edilen miktarda)

Zeytinyağı, kimyon tohumu, rezene tohumu, elma sirkesi ve tuzu çırpın. Etlerin üzerine gezdirip, iyice karıştırarak her taraflarına bulayın ve en az 30 dakika dinlendirin.