Metro Toptancı Market’e PRİDA Sürdürülebilirlik İletişimi Ödülü

Geçtiğimiz hafta Grand Hyatt İstanbul’da sektör profesyonellerinin katılımı ile gerçekleşen PRİDA İletişim Ödülleri kapsamında Metro Toptancı Market, Metro Gıda Hareketi projesi ile şirketlerin sürdürülebilirlik faaliyetleri için yürüttükleri iletişim çalışmalarının değerlendirildiği “Sürdürülebilirlik İletişimi” ödülüne layık görüldü.

Geçtiğimiz hafta Grand Hyatt İstanbul’da sektör profesyonellerinin katılımı ile gerçekleşen PRİDA İletişim Ödülleri kapsamında Metro Toptancı Market, Metro Gıda Hareketi projesi ile şirketlerin sürdürülebilirlik faaliyetleri için yürüttükleri iletişim çalışmalarının değerlendirildiği “Sürdürülebilirlik İletişimi” ödülüne layık görüldü. 

Metro Gıda Hareketi Hakkında

Verimliliği ve kalite standartlarını artırarak emeğin, kalitenin, milli kaynak israfının önüne geçilebilmesi için planlanan proje kapsamında, atık ve kayıpların nedenlerini bilimsel bir yaklaşımla ortaya koymak üzere Metro, TÜBİTAK’la 8 ay süren ve marul, domates ve şeftali ürünlerini baz alan bir araştırma ile sorunları tespit etti. Ürünlerin iyi koşullarda ve kötü koşullarda tedarikini temel alan bu araştırma sonunda kötü koşullarda tedarik edilen ürünün, iyi koşulda tedarik edilene kıyasla 9 kat daha fazla atığa dönüştüğünü gözlemlendi. Kamu, sivil toplum ve özel sektör iş birliği ortamı yaratmak, ana strateji olarak benimsendi. Proje süresince en çok kaybın paketleme ve nakliye sırasında ortaya çıktığını görüldü. Ancak soğuk zincir ve ambalaj da önemli diğer kriterlerdi. Üreticilere üretim süreci boyunca ve ürün planlamasında rehberlik veren Metro, ayrıca üreticilere doğru ilaç kullanımını, doğru hasat zamanı vb. konularda da eğitimler verdi. Paketleme ve teknolojik yatırımların hayata geçmesiyle birlikte yüzde 50 oranında gıda kaybına engel olundu. Türkiye’nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası’nın 8.’sine de destek veren Metro Toptancı Market, hafta süresince gıda kayıp ve atık konusuna dikkat çekti. Gıda kayıp ve atıklarını önleme konusundaki çalışmalar bir adım ileriye taşınarak sektörün öncü restoranların şefleri ve işletmecileriyle birlikte son tüketicilerin restoranlarda yaptıkları gıda israfını azaltmak amacıyla sipariş verdikleri yemeklerden artanları yanlarında götürmeleri için tasarlanan ‘Metro Gurme Kutusu’ uygulaması İstanbul ve Eskişehir’de hayata geçirildi.