Özsarı bulgur günlük üretimini 200 tona çıkardı

Bulgur üretimlerini 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 50 bin metrekare alan üzerinde yaptıklarını söyleyen Özsarı Bulgur firma sahibi İbrahim Sarı, bu yıl yeni mercimek üretimi tesislerinin kurulumunu tamamlayarak faaliyete geçtiklerini, yaklaşık 25 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde 1978 yılında günlük 3 ton bulgur üretimi ile faaliyete başlayan Özsarı Bulgur, yaptığı yatırımlarla bugün günlük kapasitesini 200 tona çıkardı. 

Bulgur üretimlerini 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 50 bin metrekare alan üzerinde yaptıklarını söyleyen Özsarı Bulgur firma sahibi İbrahim Sarı, bu yıl yeni mercimek üretimi tesislerinin kurulumunu tamamlayarak faaliyete geçtiklerini, yaklaşık 25 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti.
Toplam 10 bin metrekare alan üzerinde 3 bin metrekaresi kapalı alan olacak mercimek tesislerinde son sistem teknoloji ile günlük 250 ton kırmızı mercimek üretimi yapmayı hedeflediklerini aktaran İbrahim Sarı şöyle devam etti: “Firmamız bünyesinde Özsarı, Sarılar, Belkıs ve Sahra markaları ile üretim yapmaktayız. Ürünlerimizi yüzde 70’ini iç pazara sunarken, yüzde 30’unu ise AB ülkeleri, ABD ve Ortadoğu’ya ihracat yapmaktayız. İhracat hedeflerimiz her yıl artarak devam ediyor. Gıda sektörünün insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle üretimimizde TSE ISO 22000 ve TSE ISO 9000 kalite sistemine sahibiz. Biz ürünlerimizde kaliteye olduğu kadar aynı zamanda hijyene de önem veriyoruz. Bulgur ve mercimeğin haricinde diğer bakliyat ürünlerini de ihraç ediyoruz” dedi.

“Butik üretim de gerçekleştiriyoruz”

Firmalarının teknolojiyi her zaman yakından takip ettiğini bildiren Sarı, “Kapalı devre kurutma sistemine ilk geçen tesislerden birisiyiz. Taş değirmende bulgur üretimi yaparak geleneksel bulgur lezzetimizi insanlarımıza sunuyoruz. Özellikle yurtiçi piyasalardan insanların alışıla gelmiş yöresel talepleri doğrultusunda taleplerine cevap vererek bir türlü butik üretim dahi gerçekleştirebilmekteyiz. Aslında en büyük hedefimiz bulguru dünyaya tanıtmaktır. Bu doğrultuda bütün meslektaşlarımız ile topluca gayret ederek bir seferberlik başlatmak zorundayız” diye konuştu.
Dünyada birçok bakliyat ürünleri bilinirken bulguru hiç görmeyen tanımayan ülkeler ve insanların çoğunlukta olduğunu kaydeden Sarı, “Bundan dolayı milli ürünümüz olan bulgura sahip çıkmalıyız. Bulgur sağlıklı bir gıda ürünü olduğunu kanıtlamıştır. Bulgur içerdiği folik asitten dolayı, çocuklar ve hamile kadınlar için çok önemli bir besin maddesidir. Doymamış yağa sahip olan bulgurun yağ oranı düşüktür. Yüksek mineral selülozdan dolayı besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve bağırsak kanserini önler. Biz sağlığını düşünen herkesi bulgur yemeye davet ediyoruz” dedi.