Torku, pekmez üretimine başladı

Konya’nın Hadim, Taşkent, Bozkır ve Güneysınır gibi ilçelerinde oldukça yaygın bir şekilde üretilen ve özellikle de Aladağ’ın üzümlerinden yapılmış pekmez, Torku markası ile tüketiciyle buluştu.

Konya’nın Hadim, Taşkent, Bozkır ve Güneysınır gibi ilçelerinde oldukça yaygın bir şekilde üretilen ve özellikle de Aladağ’ın üzümlerinden yapılmış pekmez, Torku markası ile tüketiciyle buluştu. Torosların tam merkezine inşa edilen Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi’nde daha önce sirke ve yüzde yüz sıkma, konsantre edilmemiş (NFC) üzüm ve elma suyu üretimine başlanmıştı.

Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisleri’nde pekmez üretimi de üzüm ve elma suyu gibi doğal olarak gerçekleştiriliyor. Kuru ve yaş üzümler, 5 zamanlı pastörize tünel sistemi ile ısıtılıyor ve aynı şekilde soğutularak pekmeze dönüşüyor. Pekmeze katkı maddesi eklenmiyor, pastörize süreci de doğal bir şekilde tamamlanıyor.
2016 hasat sezonunda üretime başlayan tesis, hem bölgeye doğrudan istihdam imkânı sunuyor hem de bölge çiftçisinin ürettiği elma, üzüm gibi ürünlerin değerini artırıyor ve bu ürünlerin çiftçi lehine fiyat regülasyonuna da hizmet ediyor.