HABERLER

Lezzetin Sos Hali

Dünya gıda sektörü, nüfusun ve buna bağlı olarak gıda talebinin artışı ile büyümeye devam etmektedir. Gıda üretimi, dünya ekonomisinde geçmişte ve günümüzde her zaman için önemli bir paya sahip...

Yeni dönemde tarım sektörüne yönelik politika beklentileri ve öneriler

Türkiye'de tarım, sürekli olarak kurumsal kimlik değişimi yaşayan bir alan olarak dikkati çekmektedir. Özellikle sektörün temel politika uygulayıcısı olan kurumu, alışılagelen bir biçimde sürekli...

Endüstri 4.0 deniz ürünlerinin rotasını yeni fırsatlara kilitliyor

Lojistikte gelişen dijital uygulamalar, israfın önüne geçerek, zincir içerisinde gıdaların bozulmadan ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesine de imkan sağlıyor.

Deniz ürünleri yemek masalarında giderek daha fazla yer buluyor

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin CEO’su Renate Larsen; “Akuakültür için en sürdürülebilir ve teknolojik olarak en gelişmiş yöntemleri geliştirmeye odaklanmamız, çevreye zarar vermeden dünyanın...

Su ürünleri üretimi artıyor

Su ürünleri üretimi 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 7,2 artarak 630 bin 820 ton oldu. Üretimin yüzde 42,8'ini deniz balıkları, yüzde 8,3'ünü diğer deniz ürünleri, yüzde 5,1'ini iç su ürünleri ve...

Meyve suyu alırken, ambalajın durumuna dikkat edilmeli

Meyve suları satış noktalarında uzun süre bozulmadan nasıl kalabiliyor? Peki, satın alınan meyve suyu kapağı açıldıktan sonra neden küfleniyor? Kamuoyunda sıkça dile getiren bu soruları, Lefke...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Üründen depodan market dolabına bozulmadan ulaşacak

Arvento’nun sunduğu “Sıcaklık Kontrol ve Takip Sistemi” ile FMCG ürünlerinin depodan market dolabına uzanan süreçte, soğuk tedarik zinciri bozulmadan uygun sıcaklık seviyesinde ve hijyenik...

Kiraz ihracatı 161 milyon dolara ulaştı

Dünya’nın en büyük kiraz ithalatçılarından Çin, Türkiye’den kiraz ithalatına izin verirken, Türk kirazında Akdeniz meyve sineği riskini ortadan kaldırmak için 16 günlük soğuk zincir şartı...

Türkiye yetenek açığında dünya genelinde altıncı sırada

ManpowerGroup 2018 Yetenek Açığı Raporu’na göre Türkiye’deki yetenek açığı 2016/2017 araştırmasına göre bir azalma göstermiyor ve yine yüzde 66 olarak ölçülüyor. Türkiye bu yetenek açığı oranıyla...