HABERLER

Kırmızı et ürünlerini pazarlarken dikkat!

Günümüzde kırmızı et ürünlerinde tüketici hassasiyetine çok fazla değer verildiği görülüyor. Tüketiciler katkı maddelerine karşı temkinli yaklaşıyor ve katkı maddesi kullanılmayan ürünlere talep...

Anneler ve hamileler organik gıda tüketiyor mu?

Anadolu Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Nur Özer Canarslan ve İskenderun Teknik Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Canan Yılmaz Uz’un ortaklaşa yürüttükleri “Annelerin ve Hamilelerin Organik Gıda...

Et Sektöründe Çeşniler

Sağlık ve beslenme arasındaki ilişki yüzyıllardır bilinmektedir. Hipokrat yaklaşık 2500 yıl önce, "Besinler ilacınız, ilacınız besininiz olsun" demiştir. Günümüzde ise, Dünya Gıda Örgütü (FAO) ve...

Etteki tağşiş gözlem yoluyla anlaşılmaz

Rengin önemli bir kalite kriteri olsa da etteki tağşişin bu şekilde anlaşılamayacağını belirten uzmanlar, büyük ve küçükbaş hayvanın cinsine ve etin oksijenle temas edip etmemesine göre renkte...

Et ve Et Ürünlerinde Tür Tayini Analizleri

Et ürünlerinde kullanılan farklı hayvan türlerinin belirlenebilmesi için geliştirilmiş analitik metotların bir çoğu canlı türleri arasındaki genetik farklılıktan faydalanan DNA temelli analiz...

“Kısa vadeli çözümler tarımı bitirir”

İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi İktisat Teorisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Tunç, tarım sektörünün stratejik önemi olan bir sektör olduğunu belirterek piyasayı düzenlemek...

Türkiye’nin kırmızı et meselesi

Nüfusun ve turist miktarının sürekli arttığı ülkemizde, refahın yükselmesiyle birlikte önlem alınmadığı takdirde et üretiminin ve dolaysıyla tüketiminin yakın gelecekte daha da yetersiz olacağı ve...

Hayvansal Protein mi? Bitkisel Protein mi? Yoksa Süt proteini mi?

Proteinler vücudumuzdaki kas, kemik gibi tüm hücrelerin yapıtaşıdır, enzimlerin ve hormonların oluşmasında görev alırlar, immün sistemdeki yapıları (antikorları) oluştururlar ve bu nedenle de...

“Füme et protein açısından zengin”

Arda Gıda Firma Ortaklarından Kemal Öztürk, "“Fümeleme genelde 2 aşamadan oluşur, malzeme önce tuzla kürlenir sonra tütsülenir. Son yıllarda şarküteri et grubunda düşük yağ oranı olan ürünler ilgi...

Geleneksel üretim yöntemlerine yeni bir alternatif: temiz et

"Temiz et, geleneksel üretim yöntemlerinden farklı yöntemlerle elde edilmiş doku, tat, koku ve besleyicilik açısından ete yakın özellikler gösteren alternatif ürünlere denir" şeklinde konuşan...