HABERLER

Midyeci Ahmet, 12 ton midye dağıtacak

Doğum gününü Dünya Midye Günü ilan eden Midyeci Ahmet, Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 8 Nisan Dünya Midye Günü'nde tüm şubelerinde yaklaşık 12 ton midyeyi ücretsiz ikram edecek.

Dünya Geri Dönüşüm Günü ilk kez kutlanacak

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 18 Mart Dünya Geri Dönüşüm Günü’ne özel açıklamalarda...

Türkiye’de üretilen organik ürün sayısı 250’ye ulaştı

Türkiye’nin organik ürün ihracatının yüzde 75’ini gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye Tanıtım Grubu işbirliğinde hayata geçirdiği, “Organik Sektörünün Tanıtımı, Tanınırlığının ve...

Dünya Gıda Dergisi'nin Mart ayı konuları neler?

Gıda sektörünün referans haber kaynağı Dünya Gıda Dergisi'nin Mart ayı konusu Kırmızı et.

Gastronomik restoran kültürü hâlâ çok genç ve erginleşmemiş

Gastronomik restoran kültürünün hâlâ çok genç ve hatta erginleşmemiş olduğunu görüyoruz. Henüz bu maceranın daha çok başlangıcındayız. Elbette çok iyi işletmeler ve başarılı projeler var, ama son...

Ayıntap Baklava markalaşmaya yatırım yapıyor

Tüketiciye geleneksel bir ürün sunduklarını söyleyen Ayıntap Baklava sahibi Levent Aktaş, “Markalaşmaya yatırım yapıyoruz, baklava geleneksel bir ürün olduğu için ilk günkü lezzet ve kalitesiyle...

Gaziantep Mutfağı'nın kalbi Hışva Han’da atıyor

Tarihi Hışva Han'ın hem restaurant hem butik otel olarak hizmet verdiğini belirten işletmecisi Mine Özmen, menülerinde ağırlıklı olarak Antep yemeklerine yer verdiklerini ve menülerinin mevsimsel...

Peşrevzade, Gaziantep’te hizmete açıldı

Öncelikli hedeflerinin müşterilerilere lezzetli ürünler sunmak olduğunun bilgisini veren Peşrevzade Gaziantep Şubesi İşletmecisi Barış Albustanoğlu, “Gazianteplilerin damak zevkine uyan lezzeti...

Dağlı Bakliyat, yüzde 20 büyüme hedefliyor

Gaziantep’in Nizip ilçesinde 2007 yılından bu yana bulgur üretimi yapan Dağlı Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Dağlı, geçen yıl yüzde 15 büyüme kaydettiklerini ve bu yıl bu oranı yeni...

Neyi, nasıl yiyeceğizi konuşmaktan üretimi unuttuk

Gündemin dünyada ve Türkiye’de son dönem üretme yerine tüketim odaklı olduğunu dile getiren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, bu durumla birlikte üretici aleyhine...