HABERLER

Favori çorbamız ‘Mercimek’ oldu

20 bin yıllık geçmişe sahip olan çorbanın bugünkü formuna yakın hale gelmesi Fransızlar sayesinde olurken, Anadolu kültüründe ve Türklerde ise çorbanın folklorik önemi çok büyük. Avrupa ve Amerikan...

Aromsa “En İyi Yönetilen Şirketler” ödülüne layık görüldü

Aromsa, Deloitte Private tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen “En İyi Yönetilen Şirketler” programında ödül aldı. Ödül törenine Aromsa Genel Müdürü Murat Yasa ile Satış, Pazarlama ve...

İntermak gıda ve şekerleme ekipmanları üretiyor

Şekerleme sektörüne üretim ve proses ekipmanları ve reçel hazırlama, pişirme, karamel, sert şeker, dolum makine ve tankları ürettiklerini belirten İntermak Genel Müdürü Hüsamettin Sönmez, sektörün...

Ebrar Unlu Lezzetler, ev tipi üretim ile müşterilerine ulaşıyor

Ebrar Unlu Lezzetler, bin metrekarelik özel tasarlanmış imalathanesi, üç ayrı merkezdeki satış noktası ve bir adet kafesi ile Konyalılara hizmet vermeye devam ediyor.  İşletme sahibi Mürüvvet Uğur...

Glutensiz yaşam; bir yıkım değil tam tersine sağlıklı ve sürdürülebilir bi

Esra Kaftan, glutensiz yaşam biçimini benimsemiş. Keyiften ya da isteğe bağlı değil, bir tercih de değil onunki. Nörolojik bir bağışıklık hastalığı ile başlayan sıkıntıları, bağırsak yapısını...

Pide 2 binden fazla çeşidiyle göz bebeğimiz

Yemeksepeti’nin raporuna göre 2018 yılında yaklaşık 500 bin siparişle kuşbaşılı kaşarlı pide lezzetin lideri oldu. Pide siparişlerinde Türkiye genelinde ortalama pide fiyatı ise 16 TL oldu. Pidenin...

Memak’tan anahtar teslim çikolata fabrikası

1997 yılında çikolata kalıplarıyla üretime başlayan Memak, bugün anahtar teslim çikolata fabrikası kurarak müşterilerinin ihtiyaçlarını destekleyen geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Sebzeli makarna üretimiyle yola çıktı 5 çeşitten 200 ürüne ulaştı

Bebek ile çocuklar başta olmak üzere tüm ailenin sebze tüketmesine yardımcı olacak bol sebzeli makarna üretmek için kadın girişimci kredisi ile yola çıkan gıda mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu, 5 ürün...

Çölyaklılar: Gerçek glutensiz ürünlere ihtiyacımız var

Çölyak hastaları; buğday, arpa, çavdarda bulunan bir protein olan ‘gluten’e karşı hassasiyet gösterirler. Glutene karşı hassasiyeti olan çölyaklılar; gluten içeren gıdalarla beslendiklerinde ince...

Tatlı Unlu Mamüller ve Pazar Dinamikleri

Türkiye pazarına baktığımızda unlu mamüllerin hacmi yaklaşık 11 milyar $. Ekmek ve türevlerinin büyük çoğunluğu oluşturduğu kategoride, tatlı unlu mamüller bu hacmin %8’ini...