HABERLER

Atıştırmalıklarda yeni trend; Protein barlar

Geçen yıla göre bu sene atıştırmalık bar piyasasının yüzde 30 civarında büyüyerek 74 milyon TL pazar büyüklüğüne ulaştığını söyleyen Herbalife Nutrition Kamu İlişkileri Direktörü Samet Serttaş...

Türkiye gelecekte yüksek gastronomi ülkesi olur mu?

Türkiye’nin gelecekte yüksek gastronomi ülkesi olma yolundan adımlar atılıyor.

“Yumurta, en önemli protein kaynağıdır”

Beslenme programlarında kaliteli protein olarak nitelendirebileceğimiz süt ve süt ürünleri, kırmızı et, balık, yumurta ve kurubaklagil çeşitlerinin mutlaka yer almasını önerdiklerini söyleyen...

“Güvenli gıda tüketmek için ambalajlı bakliyatlar tercih edilmelidir”

Armada Gıda Kalite Güvence Mühendisi Buket Güney, Açıkta satılan bakliyat ve ambalajlı bakliyat arasındaki en temel farkın izlenebilirlik olduğunu söyledi.

Dış ticarette yoğun rekabete karşın sektör var olmaya çalışıyor

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, bu yıl kuru baklagiller üretiminin 2017 yılına göre yüzde 4 artışla 1 milyon 212 bin ton olmasının...

Tetra Pak İzmir Fabrikası’na “yılın fabrikası” ödülü

4 kıtada 36 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile Tetra Pak’ın bölge üssü konumunda olan İzmir Fabrikası, şirketin dünya çapında başarılı ekiplerini ve bu ekiplerin çalışmalarını onurlandırmak...

TEMA Vakfı 2018 yılının çevre olaylarını değerlendirdi

TEMA Vakfı, 2018 yılında çevre ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Sürdürülebilir tarım ve gıda için acil çağrı

Üniversite, geleneği ve tanımı gereği, kamu yararı için bilgiyi arayan, üreten, ileten ve yayan özerk bir öğretim ve araştırma merkezidir. Üniversite, ait olduğu toplum ve dünyaya bilimsel açıdan...

“Bakliyat unlarının tüketimi her geçen gün artıyor”

Sağlıklı beslenme bilincinin giderek arttığını buna paralel olarak da tüketicilerin daha sağlıklı ve daha besleyici gıdaları tercih ettiğini söyleyen CGK Gıda Kurucusu Cihan Kahraman, “Bakliyat...

Bu yıl bakliyat üreticisinin yüzü bir nebze güldü

Geçen seneye göre nohut fiyatının yaklaşık yüzde 35 düştüğünü belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Kırmızı mercimekte ciddi bir fiyat artışı olmadı. Yeşil mercimek fiyatı, aynı...