HABERLER

Genetik mühendisliği, tarım ve biyogüvenlik

Her bir ürün ya da GD gıda ürünü; piyasaya sürülmeden önce vaka bazında bilimsel olarak değerlendirilmelidir. Özellikle de gıda güvenliği konusu ile ilişkin olarak alerjen maddeler, toksinler ve...

Nestlé, NESCAFÉ Marka Elçisi Projesi ile gençlere destek oluyor

Nestlé Needs Youth (Küresel Gençlik Girişimi) kapsamında Nestlé Professional tarafından hayata geçirilen NESCAFÉ Marka Elçileri programının 5. Dönemi başladı. Hem marka ile gençler arasında daha...

Organik tarımın arka yüzü

Günümüzdeki organik tarım üreticileri de bu noktada, tüketicilere tutunacak bir dal olarak organik ürünleri sunmaya çalışıyor. Oysa ki, uzatılan bu dal, organik ürünlerin, tüketicinin kafasındaki...

En çok büyüyen: enerji içecekleri, kuru meyve, hazır puding ve ayran

Nielsen Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan, son iki yılda proteinli süt, beyaz çay, kuruyemiş bar, kefir, kuru meyve, çiğ kuruyemiş ve probiyotik/meyveli yoğurt gibi sağlık vadeden...

Clariant'tan yağ ağartma semineri

Clariant, BYSD ve MÜMSAD işbirliğiyle yağ ağartma hakkında bir seminer düzenledi. Etkinlikte, sürdürülebilir yağ ağartma ile ilgili önemli konular konuşuldu ve ağartma maliyetlerini düşürme konusu...

Hibeli tarım gençlere göz kırpıyor

Kentsel ve kırsal yoksulluğa çözüm olabilecek topraksız tarım uygulamaları projeleri de dikkat çekiyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı – TİKA, 2015-2018 yılları arasında ‘Tarım, Hayvancılık...

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi ile tarıma destek oluyor

Ziraat Bankası, gençlerin tarıma olan ilgisini arttırmak, başvuru koşulları taşıyan gençlere belirli konularda tarımsal üretim ve yatırım yapmayı öğretmek, eğitimli ve bilinçli genç çiftçiler...

Kuru meyve sektörü 6 ülkeyi hedef pazar seçti

Kuru meyve sektörünün güçlü oyuncularından oluşan 19 firma, “Turkish Dried Fruits” isimli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi’nde güçlerini birleştirdi. Türk kuru meyve sektörü...

"Geri dönüşümün önemine tüm dünya ülkelerinin odaklanması gerekir"

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis: "Dünyada giderek artan nüfusun beslenebilmesi için; üretimin arttırılması, adaletli paylaşımı, israfın en aza indirilmesi, atık ve geri dönüşümün...

Ajinomoto, Dünya Gıda Günü’nde evsizlere çorba dağıttı

Ajinomoto, Türkiye’de gıdaya adil erişime yönelik çok önemli çalışmalar yürüten Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile bu yıl ikinci kez işbirliği yaparak, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde evsizlere çorba...