HABERLER

Günmak Makina Hindistan'da üretim yapmayı planlıyor

Günmak Makina Genel Müdürü Nazmi Yıldız, “Dünyadaki trendleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ve Ar-Ge'yi kendine ilke edinerek sektörün gelişimine önemli katkıda bulunuyoruz. Ar-Ge...

Matmah Group, ‘MIKS Bahçe’ Cafe ve Restaurantı hizmete açtı

10 yıldır gıda sektöründe hizmet verdiklerini söyleyen Mahmah Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İhsan Kursav, “UNESCO tarafından; “Gastronomi Şehri” olarak tescillenen Gaziantep’in doğuştan gurme...

Mey Levo, mekan ve zengin menüsü ile sektöre iddialı giriş yaptı

Mey Levo Firma Sahibi Levent Arslantaş, “Müşterilerimiz mekanımızda aile ortamında, fasıl eşliğinde leziz yemeklerimizi tadabilirler. Konseptimiz ile Gaziantep’te ilk olma özelliği taşıyoruz”...

Altunkaya, ihracatta 280 milyon doları devirdi

Yıllık 1.3 milyar liralık ciroya sahip Altunkaya Yönetim Kurulu Üyesi Mahsum Altunkaya, “Altunkaya Şirketler Grubu’nun temelleri 1980’li yılların başında Mardin’de toptan gıda işi ve nakliyecilikle...

IFT18 Bilim + Gıda

15-18 Temmuz 2018 tarihleri arasında Chicago’daki McCormick Place’de gerçekleştirilen IFT yıllık etkinlikleri ve gıda fuarına katıldık. IFT18’de bizlerin yanı sıra 23.000 katılımcı ve 100 oturum...

Su ürünlerinde gıda güvenliği hala sağlanamadı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Sevim Köse, su ürünlerinde soğuk zincir uygulamalarının yaygınlaşmasına karşın gıda güvenliğinin...

Özmen Un Türkiye’nin ilk karanlık değirmen tesisini kurdu

70 milyon TL yatırım ile akıllı bir tesis kuran Özmen Un’un bu yıl sektörde çok iddialı çalışmalara imza atacağını belirten Özmen Un Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuz Özmen, “Tesisimiz tamamen...

Gaziantep sanayi ve ticaret kenti olmasının yanında bir gastronomi şehridir

Bir yörenin, bir ilin ticari ve ekonomik yapısının yanında en önemli unsurlarından birisi de gastronomi kültürüdür. Özellikle turizm alanında farklı bir değer ortaya koyan yemek kültürü çok ayrı bir...

Ak Değirmen Makine’nin susam makinesi dünyada ses getirecek

Ak Değirmen Makine Ortağı Mehmet Çelebi, geliştirdikleri susam makinesinin en önemli özelliğinin susamların kostik adı verilen kimyasal ile soyumasına gerek kalmaması olduğunu ve bu durumun da...

Gaziantep geleneğini, kültürünü yaşatmasıyla bir semboldür

Gaziantep mutfağı sadece yerel bir mutfak değildir. Gaziantep Mutfağı, bir Türkiye mutfağıdır. Bu mutfak Selçuklu mutfağıdır, Osmanlı mutfağıdır. Aldığı tescil de bunun en güzel...