HABERLER

Üretilen alabalıkların büyük bir kısmı ihraç ediliyor

Alabalığın ülkemizde gün geçtikçe büyüyen bir sektör olduğunu söyleyen Keban Alabalık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek, “Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye porsiyon ve bunun...

Türkiye’de balıkçılığın son durumu

Yapılan son araştırmalara göre üretim de avcılıktan çok yetiştiriciliğe kayıyor. Kıyı ve alan balıkçılığı neredeyse bitti. Av sezonunun gelmesiyle beraber, Türkiye’deki balıkçılığın mevcut durumunu...

Metro Türkiye ve Fazla Gıda’dan işbirliği

Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla dikkat çeken Metro Türkiye, teknoloji platformu Fazla Gıda A.Ş iş birliği ile satış özelliğini kaybeden fakat hala tüketilebilir gıda ürünlerini israf olmaktan...

WorldFood İstanbul, gıdanın geleceğini belirleyecek

ITE Turkey tarafından bu yıl 5-8 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 26’ıncı kez düzenlenecek olan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı - WorldFood İstanbul, gıda...

Cam Yeniden Cam projesi ile şehirler renkleniyor

Şişecam Topluluğu, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle hayata geçirdiği “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında, şehirleri renklendirmek için başlattığı etkinliklerin ikinci...

Lezzetin Sos Hali

Dünya gıda sektörü, nüfusun ve buna bağlı olarak gıda talebinin artışı ile büyümeye devam etmektedir. Gıda üretimi, dünya ekonomisinde geçmişte ve günümüzde her zaman için önemli bir paya sahip...

Yeni dönemde tarım sektörüne yönelik politika beklentileri ve öneriler

Türkiye'de tarım, sürekli olarak kurumsal kimlik değişimi yaşayan bir alan olarak dikkati çekmektedir. Özellikle sektörün temel politika uygulayıcısı olan kurumu, alışılagelen bir biçimde sürekli...

Endüstri 4.0 deniz ürünlerinin rotasını yeni fırsatlara kilitliyor

Lojistikte gelişen dijital uygulamalar, israfın önüne geçerek, zincir içerisinde gıdaların bozulmadan ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesine de imkan sağlıyor.

Deniz ürünleri yemek masalarında giderek daha fazla yer buluyor

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin CEO’su Renate Larsen; “Akuakültür için en sürdürülebilir ve teknolojik olarak en gelişmiş yöntemleri geliştirmeye odaklanmamız, çevreye zarar vermeden dünyanın...

Su ürünleri üretimi artıyor

Su ürünleri üretimi 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 7,2 artarak 630 bin 820 ton oldu. Üretimin yüzde 42,8'ini deniz balıkları, yüzde 8,3'ünü diğer deniz ürünleri, yüzde 5,1'ini iç su ürünleri ve...