HABERLER

Tek kullanımlık gıda ambalajlarını tercih ediyor muyuz?

Tüketici tek kullanımlık ambalajlarda nelere dikkat ediyor? Son trendler neler? Tek kullanımlık ambalajlarla ilgili merak edilenleri anlatan sanayici, tüketicilerin ihtiyaçlarını en iyi ve en doğru...

BENEO’nun Prebiyotik Logosu FiE 2017’de tanıtıldı

Tüketicilerin ambalaj üzerindeki bilgilerin şeffaflığına artan ilgisi göz önüne alınarak geliştirilen prebiyotik logo ile imalatçılar, ürünlerindeki onaylı etkileri daha net bir şekilde...

Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'na geri sayım başladı

Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu için geri sayım başladı.

Gıda etiketlerinde yeni dönem

Beslenme bildirimi zorunluluğundan muaf olan gıdalar var. Bunlar tek bir bileşenden oluşan gıdalar, çay, kahve gibi ürünlerdir.

Fındıkta "sertifikalı fidan" için çalışma başlatıldı

Kurulan özel korumalı fındık serasında yetiştirilen fidanlar virüsten ve kök nematotlarından ari olmasıyla dikkat çekiyor.

BigChefs mutfak ekibi gıda güvenliği eğitimi alacak

Ev dışı gıda sektöründe her iki işletmeden birine ürün ve çözümleriyle ulaşan Unilever Food Solutions, ‘Güvenilir Eller’ Gıda Güvenliği Eğitim Programı kapsamında, BigChefs Senior aşçıları ve mutfak...

Kırmızı et üretimi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın temmuz-eylül dönemine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre, üçüncü çeyrekte sığır eti üretimi 253 bin 994 ton olarak tahmin...

Sürdürülebilir büyüme için döngüsel ekonomi

Avrupa Birliği Komisyonu raporuna göre, atıkların önlenmesi, eko-tasarım, tekrar kullanım sayesinde döngüsel ekonominin AB üyesi ülkelerdeki şirketlere 600 milyar Avro, ya da yıllık cirolarının...

Tarımın uluslararası buluşması Growtech başlıyor

Growtech Eurasia Antalya Tarım Fuarı, 4 kıta 30 ülkeden 800 firma katılımı ile 29 Kasım-02 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da 50 bin m2 alanda ziyarete açılıyor. Fuara bu yıl 85...

“Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi” Muğla'da gerçekleşti

Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi kapsamında Bodrum Gölköy Ahmet Naci Çoşkunoğlu İlk ve Orta Okulu ile Türkbükü Şehit Gaffur Kaynar İlkokulu öğrencilerine balık yemenin faydaları anlatılarak...