HABERLER

Ramazan ve beslenme

"Orucu açtıktan sonra yediğiniz yiyeceklerin, kepekler, meyve ve sebzeler, süt ürünleri, et, balık, yumurta ve fasulye gibi protein bakımından zengin yiyecekler dahil olmak üzere nişastalı...

Uluslararası organik pazarının nabzı 10. Ekoloji İzmir Fuarı’nda tutulacak

Dünyada son 15 yılda yüzde 500 büyüyen organik ürün pazarının temsilcileri, 15–18 Mayıs 2019 tarihlerinde 10. Ekoloji İzmir Fuarı’nda buluşacak. Avrupalı ithalatçılar ve uzmanlar Türk üreticilerle...

GGD gıda kaybına yol açan tüketici algılarını ve davranışlarını araştırdı

Tüketicilerin yüzde 72’si etiketlerde bulunan son tüketim tarihi (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) farkını bilmediği için tüketilebilir gıdayı çöpe attığını ifade ediyor....

Universal Robots’tan İspanya’nın gıda devine otomasyon çözümü

İspanyol gıda şirketi COVAP, Universal Robots’un insanla iş birliğine dayalı UR10 cobot kurulumunu tütsülenmiş et ürünlerinin üretildiği tesiste başarıyla gerçekleştirdi.

Yeni tatlar için pişirme tekniklerinin püf noktaları

Türkiye’nin bu güzel coğrafyasını besleyerek onun sunduğu imkanları, onu yok etmeden kullanabilmek gastronomi meraklılarının ilgisini beklemektedir. Gelin baharın gelişini şef restoranlarının...

Plastik ve kauçuk sektörünün uluslararası buluşması ekim ayında

1952 yılından itibaren 3 yılda bir düzenlenen Uluslararası Plastik ve Kauçuk sektörünün buluşma noktası K 2019 Fuarı bu yıl 16–23 Ekim 2019 tarihleri arasında Düsseldorf’ta...

Şeker vergisi, şeker karşıtı kampanyalar ve meyve suyu endüstrisi

Şeker vergileri, hükümetlerin dünya üzerindeki ülkelerde gözlenen obezite ve diyabet sorunlarının üstesinden gelme çabalarını temsil etmektedir. 2016 yılında, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), küresel...

Kanatlı etinde doğru paketleme ve soğuk zincir hayati önem taşır

Tavuk but etinde, göğüs bonfileye kıyasla demir, çinko ve sodyum içerikleri de daha fazladır. Bununla birlikte but eti yüzde 14,52 daha fazla yağ dokusu içerdiği için daha lezzetlidir.

Mucizevi Prebiyotik Hindiba kökü Lifi

Çocukların bağırsak florasını antibiyotik tedavisi sonrasında da koruyor

Gesaş, Ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor

Sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve üretim hatlarında son teknolojileri kullandıklarını ifade eden Mehmet Aşcı, “Sahip olduğumuz son teknoloji ile TS-EN-ISO 9001:2008 ve...