HABERLER

Kanatlıda en önemli sorun salmonella infeksiyonları

Kanatlı sektörü hakkında, özellikle medyada yer alan bilgi kirliliği nedeniyle, sektörün hak etmediği bir algı oluşmuştur. Tüketicideki algıları da değiştirmek çok güçtür. Algıyı değiştirebilmek...

Gıda Proses Vana(Hijyenik-Aseptik) Seçiminin Raf Ömrüne Etkisi

GEA, üretim prosesiniz için hangi hijyenik sınıf en uygun ise ona göre; mükemmel vana çözümleri, hatları ve konseptlerini sunmaktadır.

Pol’s Gıda, 2019’a yeni markalarla girdi

Pol’s Gıda, yaptığı yatırımlar sonucu 2019 yılına iki yeni markayla girdi: Pol’s Helvart ve Pol’s Freeze Fresh.

Köpekbalığı, DNA barkot, gıda sahtekârlığı!

Dünya genelinde takip edilmesi ve tespiti zor olan türlerin biyoçeşitliliğinin hızlı tespitinin sağlanması amacıyla DNA barkodlama çalışmaları her geçen gün artmakta iken, ülkemizde bu konudaki...

Koyu renkli hindi etinin vitamin ve mineral içeriği daha fazla

Dilara Koçak, koyu renkli hindi etinin, beyaz hindi etine kıyasla vitamin ve mineral içeriği açısından daha fazla olduğunu da kaydetti.

Kanatlı sektörü

Tavuk eti üretim değeri yumurtanın üretim değeri ile birlikte değerlendirildiğinde 2012 yılında buğdayı geçerek 3. sıraya yerleşmektedir.

Sunar, yatırımda hız kesmiyor

Geniş ürün gamını 5 kıtada 100’den fazla ülkeye ihraç eden Sunar Şirketler Grubu, Uzakdoğu Asya’dan, Amerika kıtasına kadar dünyanın çeşitli bölgelerindeki pazarlarda rekabet halinde. Sunar CEO’su...

Dünyanın lider fındık üreticileri TOMRA teknolojisini tercih ediyor

Giresun, Ordu, Sakarya ve Gürcistan dahil olmak üzere dört ayrı fındık fabrikasında üretime devam eden Olam Progıda, 20 yıldır TOMRA Gıda’nın ayıklama teknolojilerini kullanıyor. Progıda’nın dört...

Protein kaynakları gelecek nesillere yatırım

Uzmanların tespitlerine göre az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde günlük protein ihtiyacının yüzde 30-40’ı hayvansal, yüzde 60-70’i bitkisel kaynaklardan karşılanırken, gelişmiş ülkelerde tersi...

Beyaz et ve dijitalleşme

Gıda sektörü de mevcut dijital dönüşümden payını almış durumda. Özellikle et ürünlerine yönelik çalışmalar olağan hızıyla sürüyor. Bu yazımızda kişi başına düşen tüketim miktarı ile dikkat çeken...