Kokusu evinizi sarsın

Fırından yeni çıkmış mis gibi kokan bir poğaça yanında da bir bardak tavşan kanı demlenmiş bir bardak çay… Hayali bile insanın ağzını sulandırmaya yetiyor. Siz de güne böyle bir lezzetle başlamak istiyorsanız işte tarifiniz.

Labneli Poğaça

Malzemeler

1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
6-7 dal taze nane
4-5 dal taze fesleğen
5-6 dal dereotu
3-4 dal maydanoz
200 g labne peyniri

Üzeri için

2 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı

1 Karbonat ve kabartma tozunu bir yoğurma kabına alın. Sirkeyi ilave edip 4-5 dakika bekletin. Eritilmiş tereyağı, tuz ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
2 İnce kıydığınız yeşillikler ve labne peynirini ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı poğaçalar hazırlayın.
3 Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra servis yapın.