RÖPORTAJ

“Yağlar, gıdaların lezzetini artırır ve tokluk hissi yaratırlar”

Yağların insanların vücut sıcaklığının korunmasını ve iç organların mekanik hasara karşı korunmasını sağladığını söyleyen Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Yağ...

“Yağlı tohum ithalatı ayçiçekle kapatılabilir”

Bitkisel yağ sektörü, hammadde ihtiyacının yüzde 70’ini ithalatla karşılıyor. Türkiye’de üretilen yağlı tohum miktarı yaklaşık 2,5 milyon ton, yağlı tohumlar içerisindeki ayçiçeği tohumu üretimi ise...

Soğutma sanayicileri küresel ısınmaya karşı harekete geçti

“Sürdürülebilir bir dünya için soğutma kritik önem taşıyor” diyen Soğutma Sanayii ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Karakuş, uluslararası iki proje ile yeni nesil çevre dostu...

Olmadık Kahveler Atölyesi’nde 29 farklı olmadık kahve

Füzyonun kelime anlamıyla “birleşme-karışma”ya karşılık geldiğini ev miksoloji” olarak da anıldığını söyleyen Olmadık Kahveler Atölyesi Kurucusu Seçkin Canan, bu yaklaşımın farklı mutfak...

Meyve suyu ihracatında yüzler gülüyor

“Almanya, ABD ve Kanada gibi ülkelerdeki kişi başı 30-32 litrelik tüketim ile karşılaştırıldığında tüketicimizin henüz doygunluk seviyesinden çok uzakta olduğunu görüyoruz. Ülkemizde yeterli ve...

Gıda sektöründe interaktif masalar

Tınaz Elektronik Genel Müdürü Atilla Tınaz, bazı ülkelerin restoranlarda interaktif masa teknolojisinin kullanılmakta olduğunu ve genel restoranlar bazında baktığımızda kullanımın çok düşük olduğunu...

Gıda kurutma sistemleri nelerdir?

Gıda kurutma üretim prosesleri kapsamında farklı tip kurutma makineleri kullandıklarını söyleyen Kurucum Gıda Kalite Müdürü Volkan Oğuz ve Eksis Makine Genel Müdürü, Makine Mühendisi Mehmet Volkan...

Tarımsal alanının yüzde 12si yapay zeka teknolojileriyle takip edilebilecek

Dijital tarım teknolojilerinin kullanımının artışı için bu teknolojilerin yerelleşmesinin önemli olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini belirten Doktar’ın kurucu ortağı Dr. Selim Uçer, üreticinin...

Gesaş, Ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor

Sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve üretim hatlarında son teknolojileri kullandıklarını ifade eden Mehmet Aşcı, “Sahip olduğumuz son teknoloji ile TS-EN-ISO 9001:2008 ve...

Pol’s Gıda, 2019’a yeni markalarla girdi

Pol’s Gıda, yaptığı yatırımlar sonucu 2019 yılına iki yeni markayla girdi: Pol’s Helvart ve Pol’s Freeze Fresh.