RÖPORTAJ

Bakliyatta depolama ve lojistik nasıl?

Depolamanın bakliyatların mevcut miktar ve kalitesini en iyi koruyacak şartlarda belli bir süre muhafaza edilmesi olduğunu kaydeden Armada A.Ş Genel Koordinatörü Ali Orkun Çiçekçioğlu, tüketiciye...

“Çiftçimizin yönlendirilmeye ihtiyacı var”

Mehmet Reis, sektördeki son ithalat kararlarını değerlendirerek üretim ve verim artışının gerekliliğine dikkat çekti. Gıda güvenliği ve tüketici sağlığı için denetimin sürekliliğine vurgu yapan...

Habasit, “çözüm ortağı” olarak hizmet veriyor

Gıda sektörü de dahil hemen hemen bütün sektörlerde hizmet veren firma 2018 yılında önemli bir büyüme öngörüyor. Habasit Ticaret Direktörü Ümit Yanar, İsviçre, İtalya, İngiltere, Hollanda ve...

“Bakliyatta riskleri en aza indirecek yeni mekanizmalar gerekiyor”

78 milyon tonluk üretimi ülke bazında incelediğimizde Hindistan'ın 20 milyon ton yani yüzde 26'lık pay ile açık ara lider ülke olduğunu görüyoruz. Hindistan'ı 6 milyon ton ile Kanada, 5 milyon ton...

Baharat sektörü büyümeye devam ediyor

Bağdat Baharat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Danacı, “Baharat sektöründe hammaddenin yüzde 50’si ithalata dayalı ve bu konu sektörün en önemli sancısı” dedi. Çiçek Baharat Genel...

Yeşilsoy Group, Türkiye pazarına farklı tatlarda Ice Coffee sunuyor

Yeşilsoy Group Genel Müdürü Nebi Kerçin, “Soğuk kahve sektörün yaklaşık yüzde 4'lük kısmını oluşturuyor” dedi. Yeşilsoy Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Musa Topcu, “İç pazarda, 2018'in ilk...

“Tohum sektörü ihtiyacı karşılayabiliyor”

Tohum ihracatının bir yılda miktarda yüzde 118, parasal değerde yüzde 49.4 arttığını belirten Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Kamil Yılmaz, “Türkiye bugün tohum ithalatından vazgeçse bile kendine...

Keyifli dostumuz kahve...

Gloria Jeans Coffees Eğitim Müdürü Umut İzci, Espresso demleme tekniği hakkında bilgiler verdi. Tchibo Türkiye Genel Müdürü Tuba Yapıncak, Türk kahvesine farklı damak tatlarına hitap eden...

Geleneksel Japon mutfağı

Japonya; Sıcak ve nemli bir iklime sahip, yıl boyunca sıcaklık ve yağış miktarı farkı büyük olup, dört mevsimin yaşandığı tarıma uygun bölgeleri çoğunluktadır.

Gıda sektöründe 2018 İK trendleri neler?

Poldy İK Sistemleri Genel Müdürü Kadri Demir, gıda sektöründe 2018’in en önemli İK gündeminin ‘çalışan bağlılığı’ olduğunu söyledi.