RÖPORTAJ

Sürdürülebilirlik ile gelen büyüme

Sürdürülebilir tarım projelerinin gelişimi için tüm dünyada çiftçilere destek veren Barilla, 2016’da sürdürülebilir buğday alımını yüzde 30 arttırdı. Grup, 2010'dan bu yana yürüttüğü çalışmalar...

Coğrafi işaretli zeytinyağları

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, zeytinyağlarının paketlenmesinde mutlaka koyu renk cam şişelerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Ayvalık Ticaret Odası Başkanı...

“5 yılda ayçiçek tohumu üretiminde kendimize yeteceğiz”

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, üretim alanlarında sağlanan artış ve hava şartlarının da son derece olumlu olmasına bağlı olarak yağlık ayçiçek tohumu üretiminde yüzde 15-20...

Zeytinyağında küresel talep artarken üretim azalıyor

2016/17 iş yılında dünya zeytinyağı üretiminin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20 azaldığı görülmektedir. Genel olarak Avrupa Birliğindeki üretici ülkelerin üretimindeki bu düşüş yüzde 25...

Zeytinyağı alırken nelere dikkat etmeli?

Zeytindostu Derneği, tatilcileri yol kenarlarında, sağlıksız koşullarda satılan zeytinyağlarına karşı uyardı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin zeytinyağının hassas bir gıda olduğunu...

Ambalaj tasarımında amaç tüketicinin ilgisini çekmek

Tüketici ambalajların görsel sunumunda gösterilen özeni, kendilerine gösterilen saygının bir ifadesi olarak algıladığını belirten Grafik Tasarımcısı Zülfikar Fidancı, ambalajın tüketicinin ilgisini...

Teknoloji ve bilgi sürdürülebilirliği sağlar

Prof. Dr. Gökhan Özertan ile teknoloji kullanımını konuştuk. Özertan’a göre sadece üreticilikle kalıp katma değer sağlayamıyoruz ve işin sadece üretim tarafı değil, ekolojik sürdürülebilirliği de...

Gıda makineleri ihracatı gelecek vaat ediyor

Adnan Dalkıran; Dünya Gıda Dergisine makine ihracatında önemli bir kalem olan gıda makinelerini, hedeflerini ve son gelişmeleri aktardı.

“Dondurmanın mevsimi olmaz”

Kışın da dondurmanın tüketilebileceğini, dondurmanın mevsiminin olmadığını söyleyen Algida Pazarlama Direktörü Toloy Tanrıdağlı, dondurmanın dört mevsim tüketilebilecek iyi bir atıştırmalık ve ara...

Ambalaj mühendisliği ile sektör gelişir

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Tacer Caba, ambalaj üreticilerinin ar-ge çalışmalarına daha fazla destek sağlanması ve...