RÖPORTAJ

Gıda sektöründe interaktif masalar

Tınaz Elektronik Genel Müdürü Atilla Tınaz, bazı ülkelerin restoranlarda interaktif masa teknolojisinin kullanılmakta olduğunu ve genel restoranlar bazında baktığımızda kullanımın çok düşük olduğunu...

Gıda kurutma sistemleri nelerdir?

Gıda kurutma üretim prosesleri kapsamında farklı tip kurutma makineleri kullandıklarını söyleyen Kurucum Gıda Kalite Müdürü Volkan Oğuz ve Eksis Makine Genel Müdürü, Makine Mühendisi Mehmet Volkan...

Tarımsal alanının yüzde 12si yapay zeka teknolojileriyle takip edilebilecek

Dijital tarım teknolojilerinin kullanımının artışı için bu teknolojilerin yerelleşmesinin önemli olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini belirten Doktar’ın kurucu ortağı Dr. Selim Uçer, üreticinin...

Gesaş, Ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor

Sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve üretim hatlarında son teknolojileri kullandıklarını ifade eden Mehmet Aşcı, “Sahip olduğumuz son teknoloji ile TS-EN-ISO 9001:2008 ve...

Pol’s Gıda, 2019’a yeni markalarla girdi

Pol’s Gıda, yaptığı yatırımlar sonucu 2019 yılına iki yeni markayla girdi: Pol’s Helvart ve Pol’s Freeze Fresh.

Sunar, yatırımda hız kesmiyor

Geniş ürün gamını 5 kıtada 100’den fazla ülkeye ihraç eden Sunar Şirketler Grubu, Uzakdoğu Asya’dan, Amerika kıtasına kadar dünyanın çeşitli bölgelerindeki pazarlarda rekabet halinde. Sunar CEO’su...

Kanatlı yemekleri pişirildiği gün tüketilmeli

Kanatlı yemeklerini tüketirken dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Chef Akademi Kurucu Şefi Ali Açıkgül, sık tüketilen kanatlı yemeklerinin ızgara tavuk, sote tavuk, schnitzel, tavuk, kanat...

Gaziantep bu sefer pizzayla dünyaya açılıyor

Birbirinden farklı lezzetleriyle dünya lezzet ustalarının vazgeçilmez şehri Gaziantep'in pizzadaki bilinen markası olduklarını belirten Pizza Zio Firma Sahibi Baddal Çalıkuşu, bu markayı şimdi dünya...

Anneler ve hamileler organik gıda tüketiyor mu?

Anadolu Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Nur Özer Canarslan ve İskenderun Teknik Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Canan Yılmaz Uz’un ortaklaşa yürüttükleri “Annelerin ve Hamilelerin Organik Gıda...

Türkiye’nin kırmızı et meselesi

Nüfusun ve turist miktarının sürekli arttığı ülkemizde, refahın yükselmesiyle birlikte önlem alınmadığı takdirde et üretiminin ve dolaysıyla tüketiminin yakın gelecekte daha da yetersiz olacağı ve...