RÖPORTAJ

Gaziantep bu sefer pizzayla dünyaya açılıyor

Birbirinden farklı lezzetleriyle dünya lezzet ustalarının vazgeçilmez şehri Gaziantep'in pizzadaki bilinen markası olduklarını belirten Pizza Zio Firma Sahibi Baddal Çalıkuşu, bu markayı şimdi dünya...

Anneler ve hamileler organik gıda tüketiyor mu?

Anadolu Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Nur Özer Canarslan ve İskenderun Teknik Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Canan Yılmaz Uz’un ortaklaşa yürüttükleri “Annelerin ve Hamilelerin Organik Gıda...

Türkiye’nin kırmızı et meselesi

Nüfusun ve turist miktarının sürekli arttığı ülkemizde, refahın yükselmesiyle birlikte önlem alınmadığı takdirde et üretiminin ve dolaysıyla tüketiminin yakın gelecekte daha da yetersiz olacağı ve...

“Füme et protein açısından zengin”

Arda Gıda Firma Ortaklarından Kemal Öztürk, "“Fümeleme genelde 2 aşamadan oluşur, malzeme önce tuzla kürlenir sonra tütsülenir. Son yıllarda şarküteri et grubunda düşük yağ oranı olan ürünler ilgi...

Geleneksel üretim yöntemlerine yeni bir alternatif: temiz et

"Temiz et, geleneksel üretim yöntemlerinden farklı yöntemlerle elde edilmiş doku, tat, koku ve besleyicilik açısından ete yakın özellikler gösteren alternatif ürünlere denir" şeklinde konuşan...

Kırmızı ette temel sorun üretim eksikliği

Ulusal Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, kırmızı ette sorunun temelinde üretim eksikliği bulunduğunu bu sorunla yüzleşerek hayvancılık politikalarının bu yöne doğru kaydırılması...

Ayıntap Baklava markalaşmaya yatırım yapıyor

Tüketiciye geleneksel bir ürün sunduklarını söyleyen Ayıntap Baklava sahibi Levent Aktaş, “Markalaşmaya yatırım yapıyoruz, baklava geleneksel bir ürün olduğu için ilk günkü lezzet ve kalitesiyle...

Gaziantep Mutfağı'nın kalbi Hışva Han’da atıyor

Tarihi Hışva Han'ın hem restaurant hem butik otel olarak hizmet verdiğini belirten işletmecisi Mine Özmen, menülerinde ağırlıklı olarak Antep yemeklerine yer verdiklerini ve menülerinin mevsimsel...

Dağlı Bakliyat, yüzde 20 büyüme hedefliyor

Gaziantep’in Nizip ilçesinde 2007 yılından bu yana bulgur üretimi yapan Dağlı Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Dağlı, geçen yıl yüzde 15 büyüme kaydettiklerini ve bu yıl bu oranı yeni...

Neyi, nasıl yiyeceğizi konuşmaktan üretimi unuttuk

Gündemin dünyada ve Türkiye’de son dönem üretme yerine tüketim odaklı olduğunu dile getiren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, bu durumla birlikte üretici aleyhine...