RÖPORTAJ

Atık sorununu teknoloji tabanlı ve sürdürülebilir bir yapı ile çözüyorlar

“Dünyada üretilen gıdaların yüzde otuzu çöpe atılıyor. Buradaki asıl problem doğru sorumlu ve doğru üretim planlaması yapılamaması ve lojistik ve dağıtım konusundaki verimsizlikler. Tedarik zinciri...

Üretimde dijitalleşme maliyet düşüşü sağlayacak

Endüstri 4.0 için temel hedefin buradaki teknolojileri doğru kullanarak maliyetleri düşürmek, kaliteli ve verimli üretimi artırmak olacağını dile getiren Sistem Global Danışmanlık Ar-Ge Grup Başkan...

“IoT uygulamaları hayatın her alanında karşımıza çıkıyor”

Nesnelerin İnterneti (IoT) Teknolojisinin sessiz sedasız birçok alanda kullanıldığını belirten B1 Danışmanlık, İş Geliştirme Yöneticisi Gökhan Mercanoğlu, şehrin aydınlatmasından, kaç saat...

Sulama teknolojilerindeki yenilikler su israfını önlüyor

Sulama teknolojilerinde inovatif çözümler üretmek kadar, standart ürünlerin AR-GE yatırımları ile geliştirilmesinin de önemli olduğunu belirten Kärcher Perakende Kanallar Ülke Satış Müdürü Süalp...

Perakendeciler Ramazanda satışlarda yüzde 10 artış bekliyor

Perakende sektörünün beklentilerini anlatan TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, ilk 10 gün kumanya ve hediye çeki satışlarında önemli bir artış yaşanmasını beklediklerini; önceki yıllara...

Ramazanda gıda fiyatları kronik sorunların ve kur artışının etkisinde

Gıda fiyatları; kurdaki hareketlilikle birlikte hammadde tedarikinde yaşanan sıkıntılar, üretim maliyetlerinin yüksekliği gibi etkenlere bağlı olarak değişiyor. Ramazan ayında gıda fiyatları da bu...

“Her birey su konusunu sahiplenmeli”

Su tasarrufunun kişisel temizlikte, konforumuzda ve ihtiyaçlarımızı karşılama yeterliliğinde herhangi bir azalma olmadan suyu verimli kullanmak olduğunu söyleyen Mannesmann Kimya ve Arıtma Sanayi...

“Doğanın bize değil bizim doğaya ihtiyacımız var”

Artık tarım ürünleri önceki dönemlere göre hem içerdiği elementler hem de lezzet, koku vb. gibi özellikler yönünden istenilen düzeyde değil. Bu nedenle yaşı belli bir noktaya gelmiş insanlarda zaman...

Tavuk yetiştiriciliği nasıl olmalı?

“Tavukçuluk endüstrisi halkın alım gücünün düşük olduğu ülkelerde protein ihtiyacının ekonomik yollarla karşılanabilmesini sağlaması nedeni ile gelecek nesillerin daha sağlıklı yaşaması ve yetişmesi...

“Tavuk denilince akla ilk gelen pişirme yöntemi ızgara tavuk”

“Ne yazık ki çoğumuz artık burun kıvırır hale geldiysek de Dünya’nın en ünlü ve yıldız şeflerinin gözde malzemelerinden biri olması tesadüf değil. Fabrikasyon üretimle ilgili olarak lezzetini eskiye...