RÖPORTAJ

Hopadan Çay, bayi sayısını artırmaya odaklandı

Günlük 50 ton yaş çay işleme kapasitesi ile Türkiye’nin her yerine e-ticaret ve bayiler aracılığıyla çay gönderimi yapan Hopadan Çay, bayi sayısını artırmayı hedefliyor.

Metro coğrafi işaretli ürünlere sahip çıkmaya devam edecek

Metro Türkiye Satınalma Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, “Coğrafi işaretli ürünlere özel bir proje geliştirerek, yerel ürün tedarikçilerini desteklemeyi ve unutulmaya yüz tutmuş...

Clariant inovasyona odaklanarak büyümeyi sürdürecek

Clariant Fonksiyonel Mineraller Birimi Arıtma Bölümü Türkiye ve Ortadoğu Satış Müdürü Osman Çalışır, Türkiye’nin kendileri için stratejik bir pazar olduğunu belirterek inovasyona, yaratıcılığa ve...

Yeni ürün ve ihracat pazarları yolda

Savola Gıda Pazarlama Müdürü Burcu Yaman, Egemden markasıyla Türkiye pazarında yeni olan ancak İspanya ve İtalya gibi zeytinyağı ile özdeşlemiş pazarların aşina olduğu yeni tatlara portföylerinde...

Atık yağları “Sakın dökmeyin”

Lavaboya dökülen yağların kanal borularına yapışarak tıkanmasına sebep olduğunu ve atık su arıtma tesislerine zarar verdiğini, belediyelerin işletme maliyetlerini arttırdığını söyleyen Deha Bitkisel...

Tonya tereyağı yakın zamanda tescillenecek

Tonya tereyağını diğer tereyağlarından ayıran en önemli özelliğinin sütün kalitesi olduğunu belirten Tonya ve Bütün Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Üretim Müdürü Sertap Kurt, “Ürünün coğrafi...

Par-Tek, üretim kapasitesini artırarak ihracata odaklanacak

Par-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Halit Parlayan, kısa vadede bu yıl için olan en öncelikli hedeflerine ulaştıklarını belirterek “Yurtdışına ihracat antlaşmamızı yaptık. Uzun vadede ise ihracat...

Margarin yağları nedir?

Margarinin 25 derece ve altındaki sıcaklıkta kıvamlı ve katı halde olan bir yağ olduğu söyleyen Kadooğlu Yağ Fabrika Müdürü İsmail Yıldız, “Margarin birkaç yağın karışımından ya da tek bir çeşit...

“Yağlı tohumlar stratejik ürün ilan edilmeli”

BYSD Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ayçiçeği üretim programının topyekün gözden geçirilip, tohumluk yetersizliği, hastalık ve zararlılar ve destekleme gibi hususlarla ilgili tedbirler alınması...

Gıda sektörünün çözüm ortağı: A&T Akademi

Geçen yıl gıda üreticisinin ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücünü artırmak amaçlı A&T Akademi’yi kurduklarını dile getiren A&T Gıda Kontrol Laboratuvarı Genel Müdürü Çağatay Turan, bu sayede...