RÖPORTAJ

“İthal eti ucuza satarak fiyat istikrarı sağlamak mümkün değil”

Yılda kesilen dört milyon sığırın yaklaşık 3,5 milyon başı yurtiçi kaynaklardan karşılanmaktadır. Bu sayı et, kesimlik hayvan ve besilik ithalatına bağlı olarak her geçen gün düşmektedir....

Kırmızı et alımında nelere dikkat etmeliyiz?

Sarp Et Şirket Sahibi Yasin Yalçın, “Et satışını gerçekleştiren tezgahtarlar, eti parçalayan kasapların kıyafetleri temiz olmalı, bone, maske, önlük, galoş ve eldiven...

Tarımsal atıklardan enerji üretimi

Birleşmiş Milletler Sınayi Kalkınma Teşkilatı tarafından desteklenen ve TAGEM tarafından yürütülecek projeyle tarımsal atıklardan yararlanarak enerji üretilecek. Proje kapsamında kurulacak...

Müşterilerimize Coloring Foods piyasasında geniş ürün yelpazesini sunuyoruz

GNT Europa GmbH Genel Müdürü Petra Thiele ile yeni bir ürün grubu olan renklendirici gıdalar hakkında konuştuk.

“Tarım ve gıda sistemi bugün etik kaygıların odağında”

Prof. Dr. Cemal Taluğ'un Başkanlığını yürüttüğü Tarım ve Gıda Etiği Derneği, tarım ve gıda sisteminin kapsadığı tüm faaliyetlerde ortaya çıkan etik konular ve sorunlar hakkında tüm toplum...

Arıcılığın parlak yılı

Arıcılıkta yatırım için tüm ekipmanların yurtiçinden temin ediliyor olması, daha az bir sermaye gerekmesi ve ülkemizin doğal yapısı,potansiyeli bu sektöre giriş için önemli avantajlar sunuyor. İklim...

Çay pazarında küresel riskler ve fırsatlar

Çay Sanayicisi İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, dünya çay sektöründe gelecekteki öncelikli risk algısını; üretim/tüketim dengesindeki bozulma oluştururken, Türk çay sektöründe...

Kuraklık çiğ süt üretimini olumsuz etkileyecek

ASÜD Başkanı Harun Çallı, genel olarak kurak geçen kışın gerek ot üretiminde, gerekse yem hammaddeleri üretiminde rekolte düşüklüğüne işaret ettiğini bu durumun da ister istemez çiğ süt üretimini...

“Tahin katkılı helvalara tüketicinin talebi artıyor”

Susam, Helva ve Reçel İmalatçıları Derneği Başkanı Necati Göksu, Türkiye’de reçel pazarının 200 bin tonluk büyüklüğe ulaştığını, bunun 500 milyon liralık bir değere karşılık geldiğini tahmin...

“Zeytin, koyu kahverengiden siyaha giden bir tonda olmalı”

Zeytinin kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olduğunu söyleyen Cem Zeytin Ürün Alım Sorumlusu Erhan Kostak, “Zeytini tamamen bakarak anlayamazsınız. Siyah zeytin etli ve diri olmalı tadı küflü bir...