RÖPORTAJ

“İhracat için damak tadına ve kültürüne uygun üretim yapıyoruz”

Soyyiğit Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve İhracat Müdürü Aydın Soyyiğit: “İhracat için damak tadına ve kültürüne uygun üretim yapıyoruz”

Meyve suyu mu? Meyve mi?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte soğuk içeceklere yöneliyoruz. Bu içeceklerden biri de meyve suyu... Peki meyve suyu tüketimi ne kadar doğru? Meyvenin tüketilmesi vitamin açısından daha mı...

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti: Dondurma

Yeşilköy Roma Dondurmacısı Sahibi Zekeriya Vardar, dondurmanın kemiklere faydalı olduğunu ve çocukların büyümesine yardımcı olduğunu söyledi. Golf Dondurma Genel Müdürü Ethem Yavuzer ise dondurmada...

İçecek sektöründe ‘premium’ ürünlere ilgi artıyor

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri İpek İşbitiren, daha doğal ya da besleyici tada sahip olma iddiasında olan premium ürünlere ilginin son dönemde arttığını söyledi.

İnoksan yurtdışındaki etkinliğini artıracak

Endüstriyel mutfak sektörü denince ilk akla gelen firmalardan biri İnoksan. İnoksan’ın dünü bugünü ve geleceğine ilişkin planları Vehbi Varlık ile yaptığımız keyifli söyleşide.

Dijital dönüşümle tüketici analitikleri geliştirilebilecek

Dijitalleşmenin dönüşüm yarattığı dengeleri değiştirdiği sektörlerden biri de gıda sektörü. Dijital dönüşüm, yeni ürün ve iş modellerine geçişi sağlaması; verimlilik artışı, maliyetlerin azaltması...

Hangi kanatlı ürünleri çok satıyor?

Yurt içinde ve yurt dışında hangi kanatlı ürünleri çok satıyor? Kanatlı ürünlerine ilgi nasıl? İhracatta zorluklar var mı? Kanatlı ürünlerinin yurt içinde ve ihracatta satışı ile ilgili BESD-BİR...

“Uzun süre tok tutan makarna sahur ve iftar için ideal bir besin”

Makarnanın yağsız haşlanarak peynir ile birlikte sahurda tüketilebileceği gibi; kıymalı, tavuklu, sebzeli, ton balıklı hazırlanarak iftarda da tüketilebileceğine dikkat çeken Hazar, bir porsiyon...

Makarna sektörü ihracat atağında

2016’da ihracat hedefini tutturarak tarihi bir rekor kırdıklarını belirten Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, 2017’de belirlenen 1 milyon ton makarna...

Yöresel Ramazan lezzetleri

Malatya'da fırın yemekleri iftar sofralarının vazgeçilmezi. Ramazan ayı yaz dönemine geldiğinde fırınların önünde kuyruklar oluşuyor. Tekirdağ'da ise ramazan ayına özel nohut mayasından yapılan...