RÖPORTAJ

2017, un sanayicisinin ihracatta altın yılı olacak

Un sanayisindeki gelişmeleri değerlendiren Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy ile sektörü ve beklentileri üzerine konuştuk.

İstanbul’un ekmek ihtiyacının yüzde 10’unu Halk Ekmek karşılıyor

İstanbul’da, biri Anadolu yakasında, ikisi Avrupa yakasında olmak üzere üç adet fabrika ve 14 adet üretim hattı ile hizmet veren İHE'den unlu mamul ve ekmek üretimine dair bilgiler aldık. İstanbul...

“Türkiye pancar şekerinde ithalatçı olmayacak”

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) şeker piyasalarında son zamanlarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Şekerli Mamuller sektörü ihracatta hedef büyüttü

Sektör, 2006’da 965,2 milyon dolar seviyesinde olan ihracatını 10 yılda iki katından daha fazla artırmayı başardı.

“Şeker kotaları kaldırılmalı”

Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği Başkanı Rint Akyüz, Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği olarak şeker kotaları kaldırılarak serbest piyasa koşullarının geçerli olmasını, pancar şekeri...

“Butik pastacılığın kendini yenileyen bir yapısı var”

Düğünlerde, nişanlarda, doğum günlerinde kısacası tüm özel günlerde pastaların önemi büyük. Son dönemlerde insanların yoğun ilgi gösterdiği, kendi meslekleri dışında bu alana da yöneldiği, lezzeti...

Aztek Krallarından profesyonel mutfaklara: Kakao

Türkiye'de çikolata ve kakao denilince akla ilk gelen markalardan birisi hiç kuşkusuz Nestlé. Nestlé'nin mutfak profesyonellerine yönelik markası ise; Nestlé Professional. Nestlé Professional...

“Güçlü bir bağışıklık sistemi için probiyotikler”

Doğadan Bizim Gıda Genel Müdürü Haydar Yılmaz, yeni kurduğu tesislerinde evlerde yapılmak üzere probiyotik yoğurt-peynir, kefir, kımız mayaları üretiyor. Güçlü bir bağışıklık sistemi için...

“Gaziantep mutfağında özünü koruyan bir değişim var”

Gaziantep; Mezopotamya, Anadolu ve Mısır’ı bağlayan kesişme noktasında yer alması nedeniyle günümüzden 7600 yıl öncesine uzanan kültür bir kavşağı.

"Havza Bazlı Destekleme ile dışa bağımlılık azalacak"

Geçtiğimiz aylarda Milli Tarım Projesi kapsamında açıklanan “Havza Bazlı Destekleme Modeli” çerçevesinde hububat, bakliyat ve yağlı tohumların da havza bazlı desteklerden pay almasıyla birlikte...