RÖPORTAJ

Milli gelirin binde 6'sı ar-ge'ye

Ar-ge kapsamında yapılan çalışmaların yeterli olmadığını belirten İnterfed Yönetim, Eğitim ve Finansal Danışmanlık Genel Müdürü Dr. Banu Sezginer, ar-ge tanımının netleşmesi ve bütün ülkeyi kapsayan...

Süt sektöründe Çin'e ihracat sevinci

Türkiye Cumhuriyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Kalite Kontrolü, Denetim ve Karantina Genel İdaresi arasında 14 Kasım 2015 tarihinde Antalya’da imzalanan Türkiye’den...

BASF, bitki korumada atak hazırlığında

BASF Türk Bitki Koruma Ülke Müdürü Bert-Ralf Ottens, Türkiye’de çiftçilik bölgelere göre değişkenlik gösterse de, genel olarak Türk çiftçisinin yeniliklere açık ve gelişmeleri takip ettiğini...

“Tavuktan özür dileme zamanı geldi”

Kanatlı sektörü, tüketiciyi ikilemde bırakan ve tavuk etine karşı mesafeli hale getiren 'bilgi kirliliği'ne karşı bilimsel araştırmalarla cevap verdi; gönül rahatlığıyla tavuk eti tüketilebileceğini...

Gaziantep mutfağı: Zıtlıkların uyumu, zenginliği

Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Ceyhun Uçuk, Gaziantep mutfağının her mutfak anlayışına hitap eden ender bir yapıya sahip olduğunu...

“Desteklerle altyapının kurulması 5 yıl sürer”

Kanatlı sektörü için gerekli girdilerde üretiminin yetersizliği ve dışarıya bağımlı olması nedeniyle hammadde sorunu bir kriz olarak dönem dönem sektörün önüne çıkıyor.

Altunkaya’da yatırımlar hız kesmiyor

Gıda, içecek, sağlık ürünleri, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Altunkaya Şirket Grubunda yatırımlar hız kesmiyor.

“Baklava şubeleşmeyi kaldırmaz”

Hammaddelerimizin kalitesine çok önem veriyoruz.

Gaziantep Mutfağı tescillendi

Gaziantep, UNESCO tarafından gastronomi alanında ’Yaratıcı Şehirler Ağı’na alınmasının mutluluğunu yaşıyor.

Ne kadar beyaz et tüketelim?

Beyaz et özellikle diyetlerin olmazsa olmazı. Uzun süre tok tutması, enerji vermesi ve besleyici olması nedeniyle beslenmenin önemli bir parçası olan beyaz etin tüketimi konusu zaman zaman...