RÖPORTAJ

Bir yemek tasarımcısı: Joan Roca

Joan Roca: Birçok Türk yemeğini severek yiyiyorum. Ama içlerinden biri, son seyahatimde tattığım kuyu kebabını çok beğendim. Kuzu etlerinin yer altına indirilerek orada pişirilmesi çok ilgimi çekti...

Egzersizin sağlıklı yaşama yüzde 30-40 katkısı var

Spor eğitmeni Murat Bür, yemek yemeyi daha keyifli bir hale getirmek için uzun süredir üzerinde çalıştığı hem fit, hem de lezzetli tariflerini bir kitapta derledi. “Murat Bür’le Mutlu Tarifler”...

Kırmızı et yemeliyiz ama ne kadar?

Sağlıklı beslenme için protein,karbonhidrat ve yağların beslenme düzenimiz içinde mutlaka yer alması gerektiğini biliyoruz. Buna rağmen kırmızı et, sağlık açısından genelde kaçınılan besinler...

Zeytini tanıma rehberi

Zeytin ağacı, zeytin ve zeytinyağı.... Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan, birçok efsanenin kaynağı zeytin hep kutsal kabul edilir. Barışın simgesi, güzellik iksiri, arınma-kutsanma...

“Et fiyatlarında sürdürülebilirlik ve adil paylaşım şart”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz ay et fiyatlarını kontrol altına alabilmek için kıymada 32 TL, kuşbaşı ette ise 34 TL tavan fiyat uygulanması konusunda sektör...

Plus Kitchen'da sağlıklı kahvaltı sofraları

Sağlıklı yaşamaya her biri ayrı titizlikle hazırlanan salatadan, mezeye oldukça geniş bir yelpazede ürünler sunan Plus Kitchen, kahvaltı menüsünde de sağlıklı yiyeceklere yer veriyor. Plus...

Türkiye un ihracatında hız kesmiyor

Uluslararası Hububat Konseyi raporunda Türkiye’nin tek başına dünya un ticaretinin yüzde 25,53’ünü gerçekleştirdiği vurgulanıyor. Türkiye, dünya un ticaretindeki liderlik koltuğunun açıkara farkla...

Çölyakta sıkı bir diyet uygulanmalı

En temel besinlerde bulunan glutene karşı alerjik bir hastalık olan çölyak hastalarının diyeti önemli sorun. Beslenme ve diyet uzmanı Cansu Tektunalı, tek tedavisi ömür boyu glutensiz diyet olan...

Etiket bilgileri açıklayıcı değil

Bugün tahminlere göre Türkiye'de 150 kişide 1 çölyak görülme sıklığı var; bu rakam ülke nüfusuyla değerlendirildiğinde 700.000'ler civarında. Tanı koymadan ve çölyak olduğunu farketmeden yaşayan...

Badem işlenemiyor

Badem açısından büyük bir potansiyele sahip ve aynı zamanda gen kaynağı olan Türkiye'de tüketimin önemli bir kısmı hala ithal ediliyor. Badem üreticileri talep gören ürünün kırma-ayıklama tesisinin...