SAĞLIKLI BESLENME

Probiyotik ve Prebiyotikler nedir?

Probiyotik ve prebiyotiklerin güvenlik profillerinin oldukça iyi olduğunu söyleyen Gazi Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Probiyotik Prebiyotik Derneği Başkanı Prof. Dr. Tarkan Karakan...

Süt, çok iyi bir antioksidan kaynağı

Sütün, içerdiği yüksek protein ile vücut dokularının gelişmesine yardımcı olup, odaklanma yeteneğini ve hafızayı güçlendirdiğini söyleyen Diyetisyen Yekbu Köseoğlu, “ Her şeyin fazlasının zararı...

Ramazanda kilo kontrolü ve beslenme önerileri

Ramazan ayında beslenme düzeninin değişmesi ve su tüketimi azalması nedeniyle sağlık konusunda sorunlar yaşanabiliyor, kilo artışı olabiliyor. Uzmanlar bu nedenle dikkatli olma konusunda uyarıda...

Ramazan ayında lif zengini bulgura ağırlık verilmesi oldukça önemli

Ramazanda beslenme tarzımızda önemli değişiklikler oluyor. Oruç süresine bağlı olarak vücudumuzun metabolizma hızı da değişiyor. Yanlış beslenme tercihleri çabuk acıkma, açlık kan şekerinin ani...

Kronik hastalara Ramazanda beslenme önerileri

Her geçen yıl biraz daha kışa yaklaşmasına rağmen Ramazan bu yıl da 16 saatten fazla sürüyor. Hal böyle olunca özellikle de kronik hastalıkları olanların oruç tutmaları halinde vücutlarındaki...

“Birincil sıvı kaynağı su olmalı”

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, yaşamsal faaliyetlerin gerçekleşebilmesi için; tüm hücrelerin ve organların ihtiyacı olan birincil sıvı kaynağının su olması...

Tavuk etinin beslenmedeki önemi

Tavuk etinin kolesterol açısından düşük ancak doymamış yağ asitleri açısından zengin olduğu için diyet yapanların vazgeçilmezi olduğunu belirten Çetinkaya, derisiz olarak yenilen 100 gram tavuk...

Gıda alerji testi mi yoksa gıda intolerans testi mi?

İç Hastalıkları ve İmmunoloji-Allerji Uzmanı Prof. Dr. Osman Şener, “Gıda intolerans testleriyle vücudun hangi besinlere intoleransı olduğunun saptanması söz konusu olmadığı gibi, bu yiyecekleri...

İntolerans testi moda mı ihtiyaç mı?

Gıda intolerans testlerinin dünyada da hızla yayıldığını belirten Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nafikar Turan, kilo kontrolünde de tek başına mucizevi olarak görmenin...

Et; en iyi protein kaynağıdır

Kilo ve yaşa bağlı olarak günde 50-150 gram olmak üzere haftada 2, en fazla 3 kez et tüketmek yeterli protein alımını sağlar. Özellikle büyüme, gelişme çağındaki çocuklar ve hamilelerin, günlük...