SAĞLIKLI BESLENME

Lifli gıdalar neden önemli?

Lif nedir? Bize faydası nedir? Hangi gıdalarda vardır? Bu soruların cevabını Uzman Diyetisyen İdil İmamoğlu'ndan aldık.

Beslenme kültürümüz ve sağlık

Bir besinin tek başına mucize etkisi yoktur. Beslenme bir bütündür. Bu nedenle sağlıklı beslenme programında porsiyon miktarlarına dikkat ederek besin çeşitliliği yapılmalıdır.

Hangi bitki hangi hastalığa iyi geliyor?

Diyetisyen Emre Uzun, hangi bitkinin hangi rahatsızlığa iyi geldiğini, hangi bitkinin hangi şekilde, ne miktarda ve kimler tarafından kullanılabileceğini anlattı.

Türkiye’de Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği oranın 3 katı tuz tüketiliyor

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, “Tüm organ ve dokular damarlar aracılığı ile beslendiği için hipertansiyon sorunu tüm vücudu etkiliyor” dedi. Sibel...

“Kilomuzdaki artışın en önemli nedenlerinden birisi stres"

Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı Salman “Neden Şişmanlıyoruz?” sorusuna 5 ayrı faktör sıralıyor. Bunlar; stres-psikolojik faktörler, yaşam şekli, genetik-hormonal-metabolik faktörler, uyku düzeni ve...

Diyetisyen Emre Uzun GAPS diyetine dikkat çekiyor

GAPS Diyeti adını Gut And Psychology Syndrome kelimelerinin baş harflerinden alıyor; Türkçe karşılığı ise Bağırsak ve Psikoloji Sendromu. Hasarlı bağırsak dokusundan sızan toksinler ile ağır...

Balık, bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Omega 3 yağ asitlerinin en önemli kaynağı balık, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, diyabet riskini düşürüyor, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor... Bunun gibi bir çok fayda balıkta...

Diyabetin görülme sıklığı artıyor

Genetik temelde çevresel faktörlerin tetiklediği Tip 1 diyabet, otoimmün bir hastalık. Yani bizi hastalıklardan koruyan bağışıklık sistemimiz, bazen kendi vücudumuzdaki sağlıklı hücreleri de yabancı...

Vejetaryen beslenmesi

Medicana International Ankara Hastanesi Uzman Diyetisyen Gülçin Ergazi, vejetaryenlere sağlıklı beslenme ile ilgili bilgi verdi.

Her sabah bir yumurta

Hayvansal proteinden mahrum yaşıyoruz. Dengesiz besleniyoruz. AB ülkelerinde yıllık kişi başına yumurta tüketimi 270 adet, Japonya'da 330, Meksika'da 350 adet, Türkiye'de ise 190-200 adettir. Bu...