SAĞLIKLI BESLENME

"Günde iki fincan çay"

Beslenme ve Diyet Uzmanı Emre Uzun metabolizmayı hızlandıran bitki çayları hakkında bilgi verdi.

Kırmızı et yemeliyiz; ama ne kadar?

Sağlıklı ve dengeli beslenme için kırmızı et tüketimi ne kadar olmalı?

Kemik erimesi riskine karşı; Peynir

Zengin bir kalsiyum ve protein kaynağı olan peynirin düzenli olarak tüketilmesi, kemik erimesi (Osteoporoz) riskini düşürüyor. Kemik sağlığının korunması, kırık riskinin azaltılması için en önemli...

Glutensiz ürünlerin besin İçeriğinin baklagil unlarıyla desteklenmesi

Glutensiz ürünlerde görülen B vitamini azalması, ürünün baklagil unuyla desteklenmesiyle rahatlıkla telafi edilebilmektedir.

Diş sağlığı için atıştırmalıklara dikkat!

Günlük hayatımızdaki yeme alışkanlıklarımız diş sağlığımız üzerinde olumsuz bir etkiye neden olabiliyor.

Çocuk beslenmesinde nelere dikkat edilmeli?

Çocukların hem okulda hem de evde bulunulan süre içinde düzenli beslenme saatleri yapması, öğün atlamaması, en önemlisi sadece karın doyurmak için değil besin kalitesi yüksek sağlıklı besinlerle...

Sabri Ülker, Diyet yağlarının sağlık etkilerini gündeme taşıyor

Sabri Ülker Vakfı, “Bilim Bunu Konuşuyor” bültenleriyle kurumlardan elde ettiği bilimsel ve en güncel bilgileri Türkiye gündemine taşıyor.

Gripten korunmanın yolu: Probiyotik Beslenme

Probiyotik bakterilerin ürettiği temel besinler içeriğinde vitamin ve enzimler bulundurduğundan, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, zararlı mikroplardan vücudumuzu korumaya yardımcı...

Organik ürün bilinci yaygınlaşıyor

Organik ürünlerin tüketimi diğer gıda ürünlerine oranla düşük olsa da organik ürünler her sene çift haneli olarak büyüme sergiliyor. ORGÜDER Başkan Yardımcısı ve Orvital Organik Gıda Kurucu Ortağı...

Gripten korunmak için iyi beslenmek şart

Öksürük, burun akıntısı, baş ağrısı, boğaz yanması, yorgunluk, ateş… Bu şikayetlerden son günlerde en az birini mutlaka kendinizde ya da yakın çevrenizdeki kişilerde görüyorsunuzdur. Havaların...