SAĞLIKLI BESLENME

Hastalıklara karşı ev yapımı probiyotiklerle savaşın

Günlük beslenmeye doğal probiyotikleri ekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirebilir, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlanabilir.

Antioksidan kaynağı beyaz çay

Beyaz çay son yıllarda popüler olan içeceklerden bir tanesi. Yağların parçalanmasını hızlandırdığı ve güçlü bir antioksidan olduğu beyaz çayın en fazla bilinen özelliklerinden. Diyetisyen Şeyda...

Dengeli ve sağlıklı beslenerek kışa hazırlanın

Kışın habercisi sonbahar, vücudumuzdaki değişimlerle de kendini iyice hissettiriyor. Sonbahar ve kış bağışıklık sisteminin zayıfladığı mevsimlerdir. Bağışıklık sistemini güçlendirirseniz, kışın...

İyi et pişirmenin püf noktaları...

Evde et pişirmek için önce eti doğru tanımak gerekiyor. Alışverişten saklama koşullarına pişirme tekniklerinden sunum şekline izlenen her adımda bir kaç bilgiye sahip olmak et yemeklerinizin daha...

Yemek pişirilirken sık yapılan yanlışlar neler?

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda sağlıklı yaşam ve dengeli beslenme konularında önerilerde...

Bulantı ve kusmaya karşı zencefil

Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, mutfaklarımızda baharat olarak önemli yer tutan zencefilin, bulantı ve kusmaya karşı etkisiyle sentetiklerle yarışmaya başladığını söyledi....

Spordan sonra ne yenmeli?

Spor öncesi ve sırasında tüketilmesi gereken yiyecekler kadar, spor sonrası tüketilmesi gereken besinler kasları tamir etme, depoları yerine koyma ve tekrar enerji kazanma konusunda bir o kadar önem...

Yeşil çay, öğrenme üzerinde de etkili

Yeşil çayın sağlık üzerindeki olumlu etkilileri saymakla bitmiyor. İyi bir antioksidan olduğu bilinen yeşil çayın, antioksidan etkisinin yanında teanin etkilerinin de öne çıktığını belirten...

Proteini yüksek besinler hangileri?

Protein oldukça fazla duyduğumuz besin kaynaklarından birisi. Özellikle diyet yaparken protein tüketiminin önemini sıklıkla duyuyoruz.Peki protein açısından zengin gıdalar hangileri? Diyetisyen Emre...

Demiri pekmezden, çinkoyu köfteden alın

Sonbaharda çocuğunuzu hastalıklardan doğru beslenmeyle koruyun