SAĞLIKLI BESLENME

Tansiyon hastaları nasıl beslenmeli?

Hipertansiyon sadece ileri yaşta bireylerin hastalığı değil. Günümüzde hipertansiyon genç yaşlı demeden herkesin kapısını çalıyor. Peki hipertansiyonunuz varsa beslenme düzeninizde nelere dikkat...

Kanatlı etlerinin faydaları ve profesyonel mutfaklarda kullanımı

Barış Ak: İlk önceliğimiz, ürünün güvenilir kaynaklardan gelmesidir.

Yüzyılları deviren organik bir gıda: Bal I*

Bal TSE bal standardına göre koku, tat, viskozite, renk ve görünüm bakımından grup ve tipine uygun, naftalin kokusundan da arî olmalıdır.

Rudolf'ta lezzet dolu Bir Gün

Fransız, Hollanda, Alman, İngiliz, Türk, Endonezya, Thai ve Cajun mutfakları konusunda büyük deneyimlere sahip olan ve birçok ödül ve madalya ile taçlandırılan ünlü şef Rudolf Van Nunen...

Baklava, helva, sufle ve dondurma

En hafif tatlıdır diye bilinen dondurmanın içerdiği şeker ve yağ oranına bakarsak hiç de o kadar masum değil… Meyve ile üretilen ve “sorbe” denilen İtalyan tipi dondurmalar nispeten daha hafif tatlı...

Kuruyemişler sağlık deposu mu kalori bombası mı?

Atıştırmalık denilince aklımıza ilk gelen yiyeceklerin başında kuruyemişler geliyor. Film izlerken, dost sohbetlerinde, içeceklerin yanında, yılbaşında vazgeçilmez ürünlerin başında yer alan...

Hafıza için kestane

Gelen soğuklarla birlikte gelen sıcacık kestane kokusuna dayanamaz olduk. Kestanenin tam da zamanıyken enerji sağlamak adına kaliteli bir besin kaynağı olduğunu belirten beslenme uzmanı İpek Ağaca...

Diyetler pazartesi değil salı başlıyor

Online diyet ve egzersiz platformu Diyetkolik.com, Türkiye’nin diyet alışkanlıklarını ortaya çıkardı. Diyetkolik.com’un araştırması “Diyetler Pazartesi başlar” mitini yıktı. Verilere göre diyet...

Diyabet önlenebilir mi?

14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Dr. Sinan Akkurt, diyabetin ortaya çıkmadan önlenmesinin, riskli kişilerin diyabetten korunmasının mümkün olabileceğini, özellikle yaşam tarzı...

Dalından sofraya: ZEYTİN

Ekim ayı ortalarında başlayan Zeytin hasadı neredeyse şubat ayına kadar devam eder. Erken hasat sızma zeytinyağı, sofralık yeşil zeytinler, çizik, kırma, kokteyle zeytin; sele, yuvarlama, Gemlik...