SAĞLIKLI BESLENME

Sıcak yaz günlerinde hasta böbreklere seyahat özgürlüğü

Bunaltıcı yaz sıcaklarında sağlıklı kalabilmek için sıvı alımının artırılmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Sıvı alımı gerekenden daha az alındığında böbrek işlevleri tehlikeye girer. Aşırı...

Obeziteyi önlemek mümkün

Obezite çağın en önemli sağlık sorunları arasında gösteriliyor. Obezite bu kadar büyük bir sorun olarak insan sağlığını tehdit etse de sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerin artırılması ile bu...

Gıdaların sterlizasyonunda radyoaktif kaynakların kullanımı:Akıldan uzak...

“Her yıl binlercesi üretilen ve hemen hemen her türlü endüstriyel gıdaya katılan kimyasalların uzun süreli sağlık analizleri yapılmamıştır, endüstriyel gıdadaki en ciddi risk budur.”...

Dünya Sağlık Örgütü Obeziteyi tüm ülkeler için “Global Epidemi” olarak...

Dünya Sağlık Örgütü 194 ülke arasında yaptığı bir araştırmaya göre Türk halkının yüzde 57'sinin aşırı şişman ve obez olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca araştırma, ülkelerarası sıralamada 54'üncü...

Obezlerin astım riski çok daha yüksek

Obez hastalarının astım hastalığına yakalanma riski normal hastalara göre 2 kat daha fazla. Dünyada fazla kilo ve obezite sıklığı son 20 yılda yüzde 100 arttı.

Türkler Orta Asya’da iken….

“Günümüz Türk mutfağı çeşitli kültürlerin binlerce yıllık sentezidir. Dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan Türk mutfağının iki önemli nedene dayanan üstünlüğü vardır. Bunlardan birisi...

Genetiği değiştirilmiş yemlerin zararları konusunda giderek daha çok veri...

“Yapılan pek çok araştırma glifosat ve benzeri tarım ilaçlarının hormon sisteminin düzenli işleyişini bloke ettiğini göstermektedir, bu tür etkiler “endokrin bozucu” olarak adlandırılmaktadır....

Laktoz malabsorpsiyon ve yoğurt

“Laktozun yetersiz sindirimini iyileştirici yönde etkilerinin olması nedeni ile yapılan çalışmalarda, yoğurdun diğer fermente süt ürünlerine göre söz konusu olgudaki avantajlarının çok yüksek olduğu...

Obezite sorunu, boyutları ve önlenmesi

“Sağlıklı yaşam biçiminin sağlanması ve desteklenmesi gerekiyor. Bu bireysel bir olgu değildir. Tüm paydaşların; toplum grupları, sağlık çalışanları, okullar, işverenler, çiftçiler, gıda sanayi...

Kahvaltıda mutlaka süt, ama sadece günlük süt: UHT sütlerden uzak...

Kahvaltıda mutlaka süt, ama sadece günlük süt, karıştırılmış (pekmez, bal ya da pancar şekeri), ama asla sıkıştırılmamış! UHT sütlerden uzak durun!