SAĞLIKLI BESLENME

40 yıllık hatırın öyküsü…

Tahir Tekin Öztan: “Kahve sadece bir içecek değil aynı zamanda da köklü ve derin bir kültürdür.”

Beslenmenin toplum üzerindeki etkileri

Yapılan çeşitli araştırmalar toplumumuzun önemli bir kısmının dengesiz beslenmekte olduğunu ortaya koymakta ve dengesiz beslenmenin etkilediği grupların başında ise gelişmekte olan çocuklar...

Beslenme ve stres

Beslenme ve stres arasında çok sayıda bilimsel çalışma ile ortaya konan bu yakın ilişki neticesinde bireyleri stresten korumak için, kişiye özel beslenme stratejileri neticesinde stresin...

Çocukluğumun bayramları

Dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan Türk Mutfağı’nın en özel yemekleri hiç şüphesiz ki bayramlara saklanır. Bayram sofraları sadece lezzet değil görsel olarak da bir şölene dönüşür. En...

Dengeli Beslenmede Kompleks Kompozit Yapıda Dondurmanın Önemi

Yrd. Doç. Dr. Gökhan KAVAS Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü. Bornova-İzmir. Öğr. Gör. Nazan KAVAS Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu ,Süt ve Ürünleri ...

Sahurda yemek ısıtılan değil pişirilen evlerde büyüdük…

Eski yıllarda Ramazan telaşı bir başka olduğu kadar, sahur ve iftar sofraları da farklıydı. Hiç bir işin kolayına kaçılmaz sahur için yemekler yapılır, hamurlar yoğrulur, börekler açılırdı. Sofranın...

Yağ ve sağlık

Yağ, sağlık için gerekli bir besin öğesidir. Bu nedenle günlük beslenmede mutlaka yeterli miktarda yağ kaynağı bulunmalıdır. Bir besin öğesi olarak yağlar sağlığınız için önemlidir. Doğru ve...

Biyosürfektanlar ve Kullanım Alanları

Yrd. Doç. Dr. Gökhan KAVAS Öğr. Gör. Nazan KAVAS 1 Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü. Bornova-İzmir. 2 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu ,Süt ve...

Geleneksel şerbetimiz ne zaman dondurulup sorbe oldu?

Osmanlı’dan günümüze kadar gelen şerbet ve şurup kültürü son yıllarda hazır içecek sektöründe de fark edildi. Son derece sağlıklı ve besleyici olmasının yanı sıra lezzeti de tartışılamaz olan...

Meyve ve sebzeler soframıza sağlık, çeşitlilik ve renk katıyor

Ülkemizde yetişen sebze ve meyvelerin tüketilirken sağlığın korunması ve sürdürülmesi için gerekli nitelikli besin değerlerine, doğal tat ve aromalara sahip olmaları için ulusal, sürdürülebilir...