SAĞLIKLI BESLENME

Mineral bağlayan Kazeinofosfopeptidlerin Karyojonite üzerine etkileri

Yrd. Doç. Dr. Gökhan KAVAS1 Öğr. Gör. Nazan KAVAS2 1 Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü. Bornova-İzmir. 2 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu ,Süt ve Ürünleri ...

Meyveden yemek olur mu?

Amasya'da ayva tavası ve narlı kebap, Niğde'de ayva borani ve elma dolması, Nevşehir'de kuru kayısı yahnisi ve üzümlü et, Bursa'da etli erik, Sivas'ta çirli et, Konya'da da erik dolması en çok...

Gelişen gıda teknolojileri ve yeni beslenme eğilimleri

Selma Önelge Gür Temel yaşam kaynağımız besinler. Toprak ana bizi milyonlarca yıldır doyuruyor. Beslenme biliminde yapılan araştırmalarda besinlerin insan yaşamındaki önemi her geçen gün ortaya...

Bilişsel gelişim üzerinde besin öğelerinin etkisi

Yrd. Doç. Dr. Gökhan KAVAS Öğ. Gör. Nazan KAVAS Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi-Süt Teknolojisi Bölümü. Bornova-İzmir. Bireyin döllenmeden ölümüne kadar olan süreçte tüm...

Nutrigenomik Uygulamaları

İnsanlar arasında genetik dizimlerde farklılıklar bulunması, bireylerin besin öğesi gereksinimlerini, beslenme durumlarını, dolayısı ile sağlık durumlarını etkilemektedir. Son yıllarda bu konu...

Gıdalarda bulunan antioksidan mineraller ve sağlık üzerine etkileri

Antioksidanların sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin anlaşılmasıyla birlikte, gıdalarda bulunan doğal antioksidanlara olan ilgi her geçen gün artmış ve gıdalarda bulunan, ancak daha önce yeteri...

Besin zehirlenmesi

Besin zehirlenmesi genellikle enfeksiyona yol açan bakteriler tarafından kirlenmiş gıdaların yenilmesi sonrasında görülür.

Obezite Üzerinde Konjuge Linoleik Asitin (CLA) Önemi

Yrd. Doç. Dr. Gökhan KAVAS Yük.Zir.Müh.Nazan KAVAS Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi-Süt Teknolojisi Bölümü. Bornova-İzmir.

Organik Süt ve Beslenmedeki Önemi

Yrd. Doç. Dr. Gökhan KAVAS Yük.Zir.Müh.Nazan KAVAS Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi-Süt Teknolojisi Bölümü. Bornova-İzmir.

Kekik

Kekik gıdaların saklanmasında ve korunmasında çok etkilidir ve hiçbir zararlı etkisi yoktur; antibakteriyel ve antifungal özelliklidir. Kekik gıda sektöründe, tıpta, eczacılıkta ve kozmetik...