SAĞLIKLI BESLENME

Fonksiyonel gıdalarda mikroalglerin nutrasötik olarak kullanılması

Yrd. Doç. Dr. Gökhan KAVAS Yük.Zir.Müh.Nazan KAVAS Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi-Süt Teknolojisi Bölümü. Bornova-İzmir.

Domuz gribi salgını ve pandemiler

Domuz gribinin ana hatları ile mevsimsel gripten farkı yoktur. bulaşma; öksürük, hapşırık yoluyla ortama yayılan virüs içeren damlacık yolu ile veya temas etmiş olan ellere temas ile...

Yoğurdun sağlımız üzerindeki yararları

“Gerek optimal beslenmede önemli yeri olan ve gerekse besin öğeleri yönünden zengin olan yoğurdun tek başına ya da probiyotik ilavesi ile düzenli olarak tüketiminin sağlık üzerine olumlu etkiler...

İlerleyen yaşlarda beslenme

Dr. Suzan Yazıcı

Anne sütü vitaminleri ve bebek beslenmesindeki önemi

“Anne sütünde bir diğer vitamin grubunu da suda eriyen vitaminler oluşturmaktadır. Burada yer alan en önemli vitaminler B grubu ile C vitaminidir. Anne sütünde C vitamini bebeğin gereksinimini...

Coenzyme Q10

Sadık Perek

Anne sütünde bulunan yağların yenidoğan beslenmesindeki önemi

Anne sütü; yenidoğanda optimum büyüme ve gelişme için gerekli olan tüm sıvı, enerji ve besin öğelerini içeren, biyoyararlılığı yüksek, sindirimi kolay doğal bir besin özelliği...

Ergenlikte beslenme

Ergenlikte değişen şey kalori ihtiyacının artması, daha yüksek kalorili yiyecekler ile beslenme gerekliliğidir. Düzenli spor yapmak, sigara ve alkolden uzak durmak ise ergenlik çağında erişkinliğe...

Arı poleni

Arı poleni ile ilgilenen bilim dalına “Palynology” ismi verilir. Arı ürünleri arasında en faydalısı olarak bilinir. Arılar ( Dişi işçi arılar ) poleni çiçeklerden ve diğer bitkilerden toplarlar;...

Bebek beslenmesinde anne sütündeki bazı amino asitlerin önemi

Anne sütü bebeğin beslenmesi ve sağlıklı olarak gelişebilmesi için son derece gerekli bir besin maddesidir.Anne sütü yağda ve suda çözünebilen 200’den fazla bileşik madde içeren kompleks bir bileşik...